Chcete byť úspešnejšia? Tak do toho!

Ste presvedčená, že v práci dokážete byť rovnako šikovná či úspešná ako kolegyňa, ktorá má nielen vyššiu pozíciu, ale aj väčší rešpekt či vyšší plat. Ako na to?

27.02.2019 07:00
žena, práca, kariéra Foto:
Chcete niečo viac?
debata

1. Pozorujte

Na začiatok sa poriadne poobzerajte okolo seba a pri vašej práci sledujte výkony ostatných. Čím sú také výnimočné? V čom má ten či onen kolega nad vami prevahu? Ako využíva svoje silné stránky? Ako komunikuje s ostatnými… Zbierajte informácie, ktoré vám môžu pomôcť pri stanovovaní cieľa.

2. Vystúpte z komfortnej zóny

Je vám v nej síce dobre, neprežívate žiadne veľké výkyvy, na druhej strane vás drží „v šachu“. Ak chcete napredovať, nezaobídete sa bez tohto kroku – skúšať niečo nové vás posunie inam. Odhodlajte sa urobiť niečo, čoho sa obávate, pred čím máte rešpekt. Ísť za šéfom s nejakým návrhom? Len do toho!

3. Do kedy?

Určite viete, že ak máte pred sebou termín, do ktorého musíte niečo v práci urobiť, tak to jednoducho urobíte. Podobne si stanovte termín, kedy sa chcete posunúť k niečomu novému, skúsiť čosi pre vás nezvyčajné. Do stredy tento návrh posuniem nadriadeným – držte sa vášho „osobného“ termínu.

4. Opýtajte sa, ako na to

Niektoré veci, ktoré vás majú posunúť k novým možnostiam, nemusíte ovládať. Ale to predsa nevadí – nikto z neba učený nespadol. Viete predsa hovoriť a v práci sa môžete pýtať na veci, ktorým nerozumiete alebo o ktorých sa chcete dozvedieť viac. Tak to urobte!

5. Prejavte iniciatívu

Dokážete vyriešiť úlohy rovnako dobre ako vaša nadriadená – len sa bojíte ozvať. Zaklopte na dvere, prejavte iniciatívu, ponúknite svoje služby. S milým úsmevom, nasadením a vytrvalosťou sa dokážete dopracovať k svojmu cieľu. Treba dať okoliu na vedomie, že na to jednoducho máte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zodpovednosť #kolegyňa #úlohy

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....