Podceňujete sa? 5 znamení, že áno

Emócie skrývate, úspechy zvaľujete na šťastie a veľmi ľahko preberáte názory iných. Prečo si tak veľmi neveríte?

08.02.2019 09:00
žena, bezpečnosť, stres, strach Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Nedávate otázky

Čo by som sa tak opýtala? Aj tak to bude hlúposť… Skôr ste poslucháčka, ktorá ticho sedí v skupinke ľudí a nesnaží sa na seba upútať zbytočnými otázkami. Ale odpovedzte si – koľkokrát ste sa pristihli pri tom, ako ste spozorneli, že ktosi vedľa vás sa opýtal niečo, čo ste už mali na jazyku, len ste nemali odvahu to vysloviť.

Plány držíte skôr pri zemi

Čo by ste chceli v živote dosiahnuť? Ruku na srdce, naozaj neobdivujete nikoho vo svojom okolí, kto je odvážnejší a plní si svoje túžby? Hoci týchto ľudí tajne obdivujete, nikdy sa nepokúsite o niečo väčšie, čo by presiahlo váš bežný život? Myslíte si, že by ste to aj tak nedokázali?

Emócie prejavujete striedmo

Prečo? Nechcete nimi obťažovať okolie. Ste smutná, ale nikomu sa neposťažujete. Získali ste novú prácu, ale oznámite to kamarátke ako bežnú vec, hoci vo vnútri tak veľmi túžite kričať od radosti. Máte pocit, že svojimi citmi okolie zaťažujete, preto ich radšej nechávate pred svetom ukryté.

Schovávate sa za druhých

„Ona povedala“, „On si myslí“… Nikdy nepoviete, čo si myslíte vy, ani prečo si to myslíte. Presviedčať niekoho o svojej pravde? Nie… Radšej prijmete za svoje myšlienky kohosi iného, je to pre vás príjemné a bez stresu. Robí vám ťažkosti prejaviť sa, aj stáť za svojím názorom, veľmi ľahko sa necháte prevalcovať ostatnými.

Ak sa vám niečo podarí, vidíte v tom šťastie

Namiesto toho, aby vás zaplavil pocit hrdosti na svoje schopnosti, okamžite máte iného víťaza – šťastie či náhodu. Nevidíte to, ako ste dreli, ani schopnosti, ktoré máte vy a ostatným chýbajú – svoje úspechy máte tendenciu zľahčovať, pred sebou aj pred ostatnými.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #hanblivosť #kolegovia #sebavedomie

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...