Tipy, ktoré môžu uľahčiť váš deň v práci

Prenasleduje vás v kancelárii za počítačom únava, stres a málo motivácie? Čo môžete pre seba urobiť?

06.11.2018 11:00
karieéra, práca, žena, počítač Foto:
Aby sa vám lepšie pracovalo za počítačom...
debata

Počas prestávky si oddýchnite od obrazovky

Produktivita práce počas dňa kolíše, čo nie je prekvapivý fakt. Dôležité však je, že produktivitu práce môžu vhodne zvolené aj prežité prestávky opäť zvýšiť. Sledujete počas celého pracovného dňa obrazovku počítača? Potom si počas prestávky zamestnajte oči iným pohľadom, určite je na mieste odísť od počítača a poskytnút mozgu možnosť oddýchnuť si od blikajúceho svetla. Vyjsť si na terasu a porozprávať sa s kolegyňou o tom, čo robila počas víkendu, dať si spoločne kávu alebo čaj je príjemným spestrením pracovného dňa. Aj krátka prestávka, hoci len okolo budovy či do neďalekého parku, vás určite nabije viac, ako bezduché klikanie do počítača len tak, aby ste sa počas voľných minút zabavili.

Okolo seba si udržiavajte poriadok

Holdujete neporiadku? Potom strácate kopec času tým, že neustále čosi hľadáte a zháňate. Namiesto toho, aby ste sa sústredili na prácu, na nápad, ktorý ste práve dostali, musíte sa zaoberať maličkosťami, ktoré vás oberajú o čas. Ak si po každom pracovnom dni na stole urobíte poriadok, ráno vás privíta „čistý“ stôl a vy môžete začať deň s lepším pocitom – navyše, ušetríte kopec času.

Vaše dôležité ciele si zapisujte

Nejde pritom o to, aby ste mali svoj diár popísaný množstvom úloh. Ide len o to, aby ste mali prehľad, čo je skutočne dôležité. Ak totiž nestíhate, je dobré pozrieť sa do diára a zamerať sa na veci, ktoré sa jednoducho urobiť musia. Zároveň aj fakt, že niečo urobíte a následne to vo svojom kalendári „odčiarknete“ ako hotové je skvelým motivačným pomocníkom. Počas ubiehajúceho týždňa tak máte úloh pred očami čoraz menej a menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #oddych #prestávka #poriadok

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...