Máte v kancelárii introverta? Je to výhoda, ak...

Určite to poznáte - občas je to v práci podobné ako na strednej škole. Tvoria sa rôzne skupinky, jedna kolegyňa ohovára druhú, intriguje u ostatných.

11.09.2018 11:00
introvert, jeseň, okuliare, smútok, nuda,... Foto:
Aj z introventa môže byť výborný kamarát.
debata

Introvert sa do takýchto pracovných „hier“ nezapája. Ani by ho nenapadlo zaklopať na vedľajšiu kanceláriu, prísť len tak na kávu a šíriť „zlú krv“. Celkom mu stačí jeho život, ktorý si však necháva zväčša pre seba. To neznamená, že introverta nemôžete mať v práci za kamaráta. Je to len trocha dlhšia cesta, pretože, kým si vybudujete spoločnú dôveru, potrvá to istý čas. Ak však vytrváte, v introvertovi máte priateľa na celý život – ak jeho dôveru nesklamete.

Pozor, hoci sa už spriatelíte, to neznamená, že introvert je vám v práci stále k dispozícii. Je zväčša zahĺbený do svojich úloh, ktoré robí precízne. Je spoľahlivý a keďže aj hĺbavý, niektoré veci mu trvajú dlhšie, pretože o nich rozmýšľa o čosi viac ako ostatní. Preto mu nechajte jeho priestor, nerušte ho neustále – svoje kamarátske vzťahy budujte po práci.

Pozor! Ak sa spoločne do niečoho pustíte, introvert to zväčša berie veľmi vážne a ak sa pre niečo nadchne, len tak sa nevzdá. Ak teda svoj plány neberiete priveľmi vážne, instroverta v práci do nich nezapájajte. Ak do toho idete, v introvertovi máte skvelého a spoľahlivého spojenca. Svoje úlohy plní takmer vždy stopercentne.

Keďže introvertovi stačí len zopár priateľov, svoje vzťahy berie o čosi vážnejšie než extroverti. Na zradu či nespravodlivosť reaguje citlivejšie – a hoci nerobí scény medzi kolegami, vo svojom vnútri nezhody v kolektíve prežíva veľmi intenzívne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #introvert #kamarát

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...