V škole nás nikto neučí identifikovať naše silné stránky

Máte strach z pracovného pohovoru, nie ste si vôbec istá, či ste svoj životopis napísali správne?

03.09.2018 13:00
zamestnanci, pohovor, uchádzači o prácu, Foto:
Ako zapôsobiť na pohovore?
debata

Tvárou v tvár personalistovi nejde len o to, aby sme z rukáva vysypali pozíciu, o ktorú máme záujem či vymenovali školy a kurzy, ktoré máme za sebou. Ide o prvý dojem, o to, ako na ľudí okolo nás pôsobíme. Správať sa sebavedomo? Do akej miery nám to pomôže? A takisto, ako veľmi na pohovore vyzdvihnúť svoje silné stránky? Kde je tá správna cesta?

Človek by mal v prvom rade zostať sám sebou. Aj to však môže byť pre mnohých z nás ťažké. Je na mieste spoznať to, čo v nás je ukryté, ponúknuť to ostatným. Spoznať samého seba je však potrebné aj preto, aby sme vôbec vedeli, ktorou cestou v kariére sa vlastne chceme vydať. V práci trávime väčšiu časť našich dní a preto by sme v nej mali byť spokojní. „V škole nás nikto nenaučí identifikovať svoje silné stránky, uvedomiť si, čo nás skutočne baví a aká práca by nás napĺňala. Takisto nie to, ako si napísať životopis, ktorý je pozvánkou na pohovor, či pripraviť sa a uspieť na pracovnom pohovore,“ opisuje Zuzana Záhradníková, certifikovaná kariérová poradkyňa a dodáva: „Keď budeme rozvíjať svoje slabé stránky, budeme priemerní, ale keď budeme rozvíjať tie silné stránky, staneme sa jedinečnými.“

Nielen Zuzana Záhradníková, ale mnoho ďalších odborníkov z rôznych oblastí sa predstaví na festivale sebapoznania, osobného rozvoja, jógy a kreativity, One and Only Festivale, ktorý sa uskutoční 22. septembra v Trenčíne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozvoj #osobnosť #pohovor #One and Only Festival

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...