Návrat z dovolenky? Takto ho prežijete bezbolestne!

Dovolenkové dni sa krátia a v pondelok musíte znova do práce. Ubráňte a stresu každodenného života a zostaňte dlhšie uvoľnená.

13.07.2018 09:30
študent, brigádnik, brigáda, práca, škola, Foto:
Nebuďte na seba prísna. Naozaj je deň po návrate pomalší a ťarbavejší. Nie ste stroj!
debata

Na dovolenke zabúdame na všetky starosti! Čím je dlhšia, tým vzdialenejší sa nám zdá každodenný život v práci. Ešte horší je pocit vrátiť sa z dovolenky a hneď na druhý deň začať „zarezávať“ v práci. To, čo bolo pred desiatimi dňami úplne normálne, je pre nás odrazu čoraz zložitejšie, len čo si na to spomenieme, sme vyčerpaní… Dobrá správa je, že si rýchlo zvykneme, len prvé dni budú o čosi náročnejšie.

Zvládnete to vďaka týmto tipom:

Získajte prehľad
Ak ste týždeň neboli v práci a sporadicky čítate maily, máte pocit, že vám rastie hlava. V prvý deň by ste si naozaj mali dopriať čas, kým sa trochu zorientujete.

Prelúskajte sa mailami
Napíšte si zoznam, čo potrebujete nasledujúce dni bezodkladne vybaviť. Mal by to byť fixný plán, vďaka ktorému sa budete cítiť istejšie.

Doprajte si pauzy
Nebuďte na seba prísna. Naozaj je deň po návrate pomalší a ťarbavejší. Nie ste stroj! Ak si myslíte, že sa potrebujete lepšie sústrediť a rýchlejšie reagovať, doprajte si počas dňa viac páuz. Pite zelený čaj, vetrajte a zhlboka sa nadýchnite.

Akceptujte smútok
Podovolenkové blues postihne každého. Boli sme takí aktívni, skúšali nové veci, objavovali nové miesta. Najradšej by sme sa už nikdy nevrátili. Tieto silné pocity sa vás budú ešte chvíľu držať, no po dvoch-troch dňoch sa pomaličky začnú vyparovať.

Predĺžte si dovolenkový pocit
Veľa ste fotografovali? Nechajte si fotografie vyvolať (vytlačiť) a spravte si z nich krásny album. Spevníte tak čerstvé spomienky a môžete si ešte nejakú tú chvíľu užívať nostalgiu.

S ďalšou dovolenkou počkajte!
Utiecť čo najďalej, toto je pocit, ktorý vám práve zamestnáva hlavu. Ale tým by ste zničili spomienky na úžasnú dovolenku. Užívajte si teraz svoj byt, liečte si „boľavé“ nohy a o ďalšej dovolenke začnite snívať najskôr o dva mesiace.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #smútok #návrat #spomienky #nostalgia

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...