Šéfujete a máte svoje slabé stránky? Tieto sa už považujú za silné!

Možno dosiahnuť úspech len v prípade, že máme široké lakte? To je už zastaralé. Čítajte, prečo údajne slabé stránky sú v skutočnosti silnými.

09.07.2018 09:00
práca, pracovné stretnutie, pracovný tím Foto:
Našli ste sa v tomto tíme?
debata

Dnes pre kariéru potrebujeme:

Empatiu

Dobrý šéf vie, že každý člen tímu je iný – a preto vyžaduje aj iný prístup. Potrebujeme veľa empatie, musíme počúvať, zaujímať sa a rozumieť. Víta sa kladenie otázok a výmena skúseností. Odporúča sa to najmä prvé dni v novej práci.

Citlivosť

Citlivosť sa často porovnáva s plačlivosťou. To je však omyl. Citliví majú väčšinou pochopenie pre druhých. Ak v kancelárii spozorujete, že kolega je počas pracovného stretnutia rozrušený a pôsobí nesústredene, môžete sa ho neskôr medzi štyrmi očami opýtať, či je v pohode. Také gesto posilní súdržnosť a tímového ducha.

Zraniteľnosť

Zraniteľnosť predovšetkým znamená, že si uvedomíme svoje nedostatky. Nerobia nás zraniteľnými, ale autentickými. Kolegom to uľahčí otvoriť sa a pomôže im to vytvoriť takú atmosféru, v ktorej sa budú všetci cítiť dobre.

Chváliť

Kto chce šéfovať, nesmie svojich spolupracovníkov príliš chváliť? Omyl! Namiesto neustálej kritiky, ktorá demotivuje, by ste mali viac chváliť a svojmu tímu ukázať, že úspechy alebo dokonca malé zlepšenia vnímate a patrične odmeníte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #úspech #pochvala #empatia #slabé stránky

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....