Aké ráno, taký deň! Toto sú chyby, ktorých sa ráno často dopúšťame

Čím kvalitnejšie naštartujeme deň, tým lepšie dopadne, zvládneme jeho organizáciu a budeme produktívni. Nálada, akú máme hneď zrána, sa totiž tiahne počas celého dňa.

30.04.2018 07:00
spálňa, spánok, nespavosť, vstávanie, budík Foto:
Nepríjemný zvuk budíka? Nepríjemný štart do dňa!
debata

Preto je dôležité osvojiť si tzv. rannú rutinu. Síce to znie nudne a vyčerpávajúco, nevadí. Hlavné je osvojiť si zvyky, ktoré budeme dodržiavať. A či to budú dve hodiny alebo len 15 minút, je na vás. Perfektný štart dňa si každý predstavuje inak.

Toto sú najčastejšie chyby rannej rutiny:

Zvyk je železná košeľa

Vyhnite sa tejto chybe: Určite nesiahnite hneď po smartfóne a nečítajte si maily. Tipy: Vypite pohár vody, choďte behať, dobre sa najedzte (nezabudnite na raňajky), meditujte, naplánujte si svoj deň, ponaťahujte sa, počúvajte rádio, vyberte sa na prechádzku so psom, prečítajte si noviny, ďalšiu kapitolu v knihe…

Ráno v tme

Naše telo je zázračné – dokáže rozpoznať, či je deň, alebo noc. Postarajte sa o to, aby ste sa prebúdzali v miestnosti, do ktorej prúdi svetlo, „nezabednite“ preto spálňu na noc, odhrňte závesy… Ďalším dobrým tipom je vychutnať si ráno bez slnečných okuliarov. Dokonale vás to prebudí.

Príjemný budík

Vyberte si budík alebo tón, ktorý vás každé ráno zobudí bez toho, aby vám nespôsobil „srdcový infarkt“. Hudba by mala znieť čo najpríjemnejšie. Keď zazvoní, bez výhovoriek vstaňte. Ak totiž na chvíľu zadriemete, nič vám to neprinesie.

Stres

Máte už ráno stres? Minimalizujte ho, ak je to možné. Pomôže vám plánovanie. Choďte skôr spať a tiež zvážte, ako by ste mohli ušetriť kopec času ráno, napríklad, pripravte si večer raňajky, umyte si vlasy, a podobne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prechádzka #stres #meditácia #rutina #ráno #nálada

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...