Pracovný pohovor? Pozor na tieto 3 témy, môžu vás stáť miesto

Pracovný pohovor je jednou z dôležitých vecí v rámci vašej kariéry. Ak si ju nechcete pokaziť a po práci naozaj túžite, pozor na pár vecí v pohovore.

03.04.2018 13:00
gestá, žena, pohovor Foto:
Pozor na niektoré témy pri pracovnom pohovore.
debata

Ako píše britský Daily Mail, ktorý sa odvoláva na magazín Glamour, existujú témy, ktorým sa treba v pracovnom pohovore určite vyhnúť. Inak sa môže stať, že namiesto vytúženej práce dostanete skôr košom. A ešte si o vás aj budú myslieť bohviečo…

Ohovárať súčasného alebo bývalého zamestnávateľa

Ak meníte prácu, alebo ste na pohovore po tom, čo ste dlhší čas strávili u iného zamestnávateľa, je logické, že príde otázka aj na túto tému. Nikdy nevykresľujte svojho „chlebodarcu“ v zlom svetle. Negatívne slová, či priam ohováranie na nikoho nezapôsobia. Skôr odradia aj vášho potenciálneho zamestnávateľa od toho, aby vám dal príležitosť.

Nezatajujte iné pohovory

Ak budete tvrdiť na pohovore, že toto je jediná vaša voľba a nikde inde ste ani nehľadali, výsledok sa môže minúť účinku, ktorý očakávate. Zamestnávateľa viac ohúri fakt, že ste ambiciózny a pracovitý a hľadáte si svoje miesto, ako to, že pôsobíte ako človek, ktorý sa chytá len jednej príležitosti. Môže to pôsobiť až lenivo.

Vyhnite sa diskusii o dovolenke a voľne

Ak ste na pohovore do novej práce, začať hovoriť o dovolenke – či už počte dní, benefitoch v podobe náhradného voľna a podobne – nie je úplne ideálne. Pôsobí to zvláštne, ak ste ešte na miesto nenastúpili, ale už riešite svoje voľno – skoro ako by ste boli ten typ, čo sa už nevie dočkať, kedy z práce „vypadne“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #rozhovor #pohovor #vyhýbanie sa #téma

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...