Sedí pri vás v kancelárii introvert?

Máte po svojom boku v práci introverta? Možno sa vám na prvý pohľad zdá, že to nie je veľká výhra. Opak je však pravdou. Ako na kolegu sa naňho môžete spoľahnúť.

18.11.2017 14:00
práca, kancelária, muž, žena, pracovisko Foto:
Introvert či extrovert? Koho máte v kancelárii pri sebe?
debata (1)

Extrovert sa nechá častokrát rozptýliť všetkým možným naokolo a do svojich „zábaviek“ zapája aj pracovné okolie. Niekedy je to fajn, ale väčšinou vás tým oberá o pracovný čas, ktorý si následne musíte predĺžiť, aby ste stihli všetko, čo treba. Introvert sa, naopak, koncentruje v prvom rade na svoje úlohy, snaží sa ich vypracovať sám, nepotrebuje sa stále s niekým radiť ani diskutovať. Po jeho boku sa tým pádom pracuje efektívnejšie.

Introvert vás vypočuje, nepozerá sa pritom na hodinky, neprerušuje vás. Naozaj sa sústredí na to, čo mu hovoríte a ak ho požiadate o pomoc, berie to zodpovedne. Je si vedomý toho, že mu niečo rozprávate vy a nepotrebuje pozornosť od vás „prekláňať“ smerom k svojej osobe. Jeho pomoc býva efektívna a jasne cielená.

Introvert sa nezapája do pracovných skupiniek, ktoré trávia čas ohováraním ostatných. Zväčša sa drží mimo „zákulisných“ intríg, proti nikomu nebojuje, nesnaží sa o nikoho priazeň. Ak si ho získate za priateľa, môžete sa spoľahnúť na jeho úprimnost a najmä na to, že je naňho spoľahnutie. Bude vás počúvať a vaše tajomstvá „nepošle“ do sveta. Nechá si ich pre seba tak, ako vám sľúbil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kancelária #introvert

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...