Reese Witherspoon radí: Odstrihnite sa, ak vás muž nepodporuje!

Reese Witherspoon má za sebou úžasný rok. Oscarová herečka nielenžee hrala v úspešnom seriáli Big Little Lies a bola ovenčená ocenením Emmy.

15.09.2017 08:00
Reese Witherspoon Foto: ,
Herečka Reese Witherspoon.
debata

Jej vystúpenie v Home Again malo pozitívne ohlasy, rovnako aj sfilmovanie literárnej predlohy A Finkle In Time. Reese to dokázala. Dvojnásobná matka sa presadila vo filmoch, v ktorých dominujú muži, a to nielen pred kamerou, ale aj ako producentka.

Witherspoon spomína na svoje začiatky v Hollywoode: „Keď som začala v Los Angeles bojovať o roly, boli to ťažké časy. V niekoľkých filmoch pre nás nebol priestor. Boli sme len "na okrasu“, vo filme odznelo maximálne osem ženských viet, inak sme museli buď poriadne prekvapiť alebo oddane žiariť. Cítila som sa v obklopení asi 150 mužov." Odvtedy sa toho veľa zmenilo – k lepšiemu. „Dnes už stretnem pri natáčaní niekoľko úžasných žien.“

Jej kariéra v mužskom svete bola možná len preto, že mala neuveriteľné ambície. „Vždy dochádza k momentom, kedy ako žena narážam na mužské bariéry, musím počúvať vulgárnosti. Samozrejme, že ma to vie rozhnevať, ale snažím sa nenechať vytočiť. Držím sa toho, čo ma vždy učila moja mama: "Ak chceš, aby bolo po tvojom, musíš sa o to postarať.“ Takže som sa „postavila na nohy“, ignorovala prekážky a kariéru som vzala do vlastných rúk."

Vďaka svojej produkčnej firme už nie je od ponúk závislá. „Môžem realizovať filmy a seriály, ktoré sú mi "po srsti“, ktorými chcem niečo povedať. Pripomeňme, že ide o filmy, v ktorých v strede pozornosti stoja ženy, aj týmto štýlom ich podporuje vo filmovej brandži. „Držte sa od tých, ktorí vás brzdia,“ odkázala.

Ambicióznym ženám tiež poradila: „Ak váš muž nemá pochopenie pre vašu ctižiadostivosť, sny, plány a ambície, ujdite od neho. My predsa potrebujeme partnera, ktorý nás podporuje a dáva nám voľnosť, rovnako, ako aj my jemu.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Reese Witherspoon #ambície #prekážky #produkcia #bariéra

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...