Herečka Jessica Alba radí: Ako sa stať úspešnou

Okrem toho, že je herečka, vybudovala miliónové impérium. Dnes môže dávať rady mladým ženám, ako zarobiť, dosiahnuť úspech a zviditeľniť sa.

30.08.2017 15:00
Jessica Alba Foto:
Jessica Alba na ulici v New Yorku.
debata

Hollywoodská kariéra Jessicy Alby je trochu netradičná. 34-ročná žena začala ako modelka v reklamách a štatistka hollywoodských filmov, neskôr prijala vedľajšie roly v televíznych seriáloch a nezávislých filmoch, aby nakoniec prerazila v trhákoch typu Sin City – mesto hriechu či Fantastická štvorka.

Toto je už sám o sebe úspešný príbeh. No v skutočnosti je pozoruhodné, že Alba, ktorá sa čoskoro stane trojnásobnou matkou, popri tom budovala biznis v oblasti kozmetiky (plienky, tampóny a zvlhčovacie obrúsky). The Honest Company urobil v prvom roku obrat vo výške 150 miliónov dolárov a dnes je Jessicina firma oceňovaná na 1,7 miliónov dolárov.

V rozhovore pre Cosmopolitan podnikateľka porozprávala o svojej kariére – aj o tom, aké rady by dala mladým podnikavým ženám. „Všimla som si, že ma rýchlo zaškatuľkovali. Pekná, priateľská a milá. Ja som však vedela, že je vo mne viac – a ľudia to uvidia až po tom, keď začnem meniť ich vnímanie o mne. Stala som sa vážnou podnikateľkou, už nie usmievajúcou sa kráskou.“

Je vraj dôležité, aby sa mladé ženy rozlúčili so starodávnymi predstavami o tom, ako by sa mali správať. „Nesmieme očakávať, že sa zmeny udejú samy od seba. Osud musíme vziať do vlastných rúk.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #úspech #zmena #osud #stereotyp #predstava

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...