Hlavné znaky stresu v práci? Na čo si treba dať pozor

Mať zamestnanie je v dnešnej dobe dôležité. Ale ak v ňom prežívame najmä stres a blížime sa k psychickému vyhoreniu, niečo treba zmeniť.

26.02.2017 08:00
žena, stres, knihy, krik, učenie Foto:
Ako zvládnuť nápor stresu v práci?
debata

Odborníci varujú predtým, že negatívne dôsledky práce môžu viesť až ku kolapsu a tiež výrazne ohrozujú fyzické zdravie. Dôvodom je totiž stres, ktorý vplýva takmer na všetko v našom tele. Ak sa v práci trápime, sme pod permanentným tlakom, alebo v konflikte s okolím, môže sa to podpísať na bezsenných nociach a túžbe uvoľniť sa pomocou alkoholu alebo jedla.

Už asi tušíte, kam to smeruje následne. Nezdravá životospráva vedie k problémom s trávením, ohrozeniu kardiovaskulárneho systému, zvýšeniu cukru v krvi a u žien napríklad aj k neplodnosti.

Vážne, ba dokonca často vážnejšie, však dokážu byť psychické následky. Neschopnosť sústrediť sa, výbušnosť, hnev na blízkych či úplné psychické vyčerpanie. Ak začínate na sebe pozorovať niektoré z uvedených znakov a zároveň máte pocit, že práce je pre vás utrpením, mali by ste podniknúť čo najskôr kroky pre zmenu.

Pomôcť v tomto smere môže nielen samotné uvedomenie si situácie, ale aj služba psychológa či kouča, ktorý vám pomôže určiť si priority a zároveň ukáže spôsob, ako reagovať na stres či profesionálny ná­por.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #kariéra #problém #stres #vyhorenie #znak

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....