Viete, koľko baktérií je vo vašej kancelárii? Je to pekný humus!

Pracovisko je hniezdom všemožných baktérií. Tvrdí to aspoň spoločnosť Hassle.com, ktorá urobila prieskum a jeho výsledky posunula médiám. Niektoré fakty šokujú.

20.02.2017 07:00
počítač, ruky, bankovníctvo, hacker,... Foto:
Na počítačovej klávesnici sa nachádza množstvo mikróbov a roztočov.
debata

Podľa výsledkov, v rámci získavania ktorých podrobili analýze niekoľko typických súčastí kancelárie, vyplynulo napríklad aj nasledovné:

  • 7850 bakteriál­nych kolónií na centimeter štvorcový sa nachádza vo firemnej chladničke, kde si zamestnanci odkladajú svoje jedlo či pitie a často zabúdajú tento priestor upratovať. Baktérie sa množia tiež tým, že niektorí zamestnanci nevedia jedlo správne skladovať alebo zabaliť.
  • 10 miliónov baktérií sa nachádza na klasickom pracovnom stole, čo môže často prekonať aj také miesto ako je doska na sedenie na záchode. Vedci tvrdia, že aby sme tento počet baktérií znížili, mali by sme viackrát denne utierať plochu na svojom pracovnom stole dezinfekčnými obrúskami, prípadne zmesou octu a vody.
  • 3295 baktérií na centimetri štvorcovom sa nachádza na počítačovej klávesnici. Aj tá by mala byť pravidelne čistená. Zárezy, štrbiny a priehlbiny by vám mal čistiť odborník v obchode s počítačovým príslušenstvom. Zväčša tak vie urobiť pomocou špeciálneho vysávača.
  • 1670 mikróbov sa nachádza približne na centimetri štvorcovom plochy vašej počítačovej myši. Pútajú sem, samozrejme, z dotykov, pričom najčastejšími pôvodcami týchto mikróbov je pot, prach a zvyšky jedla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #baktéria #kancelária #mikrób #špina #roztoč

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...