Nervózna pred prezentáciou? Rýchly trik, ktorý zaberie!

Máte pred sebou dôležitú prezentáciu, alebo príhovor na verejnosti? Cítite trému, úzkosť, začínate sa triasť a potiť? S týmto trikom nervozitu porazíte.

17.10.2016 11:00
pracovný stres - kolektív - napätie - nervozita Foto:
Nájsť pokojné miesto a vytriasť zo seba emócie.
debata

Prebieha to asi takto:

Začnú sa vám potiť dlane, triasť ruky, scvrkáva sa vám žalúdok, preskakuje vám hlas, rozklepú sa vám kolená. Prečo si myslíte, že sa pomýlite, strápnite alebo úplne pohoríte? Voči tréme nie sú imúnne ani najväčšie hollywoodské hviezdy. Číha na každého, všetci s ňou už mali niekedy do činenia. Niekto to prežíva viac, iný menej. Tréma sa nedá striasť ako teplomer.

Nevidená, nerušená

V takýchto prípadoch potrebujete miesto, na ktorom vás nikto a nič nevyruší. Môže ním byť napríklad toaleta. Tréme tu predídete tým, že začnete triasť rukami, poskakovať si a mykať hlavou sprava doľava, kývajte aj bokmi. Zatancujte si. Doslova zo seba tú úzkosť vytraste.

Prečo to funguje?

Pohybom je vaša lymfa doslova otrasená. To prinesie viac endorfínov do nervového systému – a rieši sa pocit uvoľnenia, navodzuje sa pohoda. Pozorovali ste niekedy psov po bitke? Čo spravia ako prvé? Poriadne sa otrasú. Skrátka a dobre, ak budete mať pocit, že ste zablokovaná alebo nervózna, straste to zo seba aj vy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žalúdok #úzkosť #nervozita #endorfín #pokoj #tréma #potenie #lymfa

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...