Učte sa od dobrých organizátorov! Čo stihnú doobeda?

Ako úspešne naštartovať deň tak, aby ste mali plodné doobedie?

17.08.2016 09:00
kancelária, pitný režim, káva, čaj Foto:
Všetko je o dobrej organizácii.
debata

Vstať a odštartovať deň. Vylihovanie v posteli, nekonečné „motanie“ sa po byte či v kúpeĺni a potom odchádzanie do práce v stopercentnom strese kvôli času. To ľudia, ktorí si dokážu dobre organizovať čas, neprežívajú. Učte sa od nich. Čo stihnú skôr, než si sadnú k obedu?

Vstanú skôr

Kto chce prežiť niečo z dňa, nesmie spať do jedenástej. To predsa má svoju logiku. Nastaviť si budík a vstať – to je už polovica ranného úspechu. Kto vstane skôr, má čas aj na veci, ktoré nemusí, ale ktoré mu urobia radosť. A môže to byť ranný beh, prechádzka do práce či raňajky v neďalekom bistre. A hneď je deň krajší.

Stihnú upratať

Vyvetrajú v spálni, upravia posteľnú bielezeň, po raňajkách odpracú zo stola riad do umývačky. Ich odmenou je príchod do čistého bytu po práci. Pohľad na poriadok ich upokojí a večer tak prežijú vo väčšej pohode.

Pripravia si chutné raňajky aj desiatu

Hladovanie neprichádza do úvahy! Kto chce niečo urobiť, musí mať predsa dostatok energie. Okrem raňajok myslia aj na desiatu, kedy by ich mohol prevalcovať hlad. A tak si ešte stihnú pripraviť niečo malé na zahryznutie.

Premýšľajú o povinnostiach

Ešte pred vstupom do kancelárie majú jasné ciele, čo a kedy treba urobiť. Majú svoje rituály, vďaka ktorým okolo nich nevládne chaos. Vedia si ujasniť, ktoré úlohy sú urgentné a ktoré dokážu počkať. A idú krok za krokom.

Dajú si oddych

Dobrá organizácia je aj o oddychu. Pár minút na terase pomôže vyvetrať hlavu a kyslík v žilách zasa naštaruje myseľ. Po krátkej prestávke toho do obeda ešte veľa stihnú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #organizácia #povinnosti

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....