Spoznajte tri triky, ako si uľahčiť a zlepšiť pracovný deň

Ten pocit, že nám akosi všetko nevychádza a deň je blbec, pozná z práce azda každý. Niektorí si ich užívajú možno častejšie než by bolo vhodné.

02.02.2016 15:00
počítač, práca, notebook, dovolenka Foto:
Pri počítači môžete tráviť veľa času, ale pokiaľ je to možné vyhraďte si na konkrétne úlohy konkrétny čas.
debata

Áno, ruku na srdce, mnohí z nás by si medzi prácou a výhrou v lotérii, ktorá by nám zabezpečila život bez práce, vybrali to druhé. Ale vyhrávať v lotérii nemôže každý. Uľahčiť si a spríjemniť pracovné dni je jednoduchší spôsob.

Koučka a knižná autorka Caroline Webb, ktorú citoval britský Daily Mail, nedávno uviedla na trh knihu o tom, ako si zlepšiť pracovný deň. Pár jej tipov znie nasledovne. Čítajte, mnohé znejú naozaj zaujímavo.

Hudba na zlepšenie nálady

Možno vám prácu neumožňuje stráviť deň so slúchadlami na ušiach, ale pustiť si jednu skladbu, ktorá vám pripomína niečo príjemné, radostné a zábavné, určite môžete. Uvoľníte tak stres a naladíte sa pozitívne. Podobný rituál môžete zopakovať aj viackrát za deň, prípadne napríklad cestou z obeda alebo v neskorom popoludní, keď ešte do konca pracovnej doby zostáva veľa času a vy sa cítite bez energie.

Vyhradený čas

Niekedy to možné nie je a na vás sa valí naozaj masa práce a jednotlivých úloh. Ale rozdeliť si povinnosti a vyčleniť jednotlivým činnostiam svoj čas môže byť prospešné. Pokiaľ je to možné, nekontrolujte emaily neustále popri iných činnostiach. Webbová radí, aby sme si na kontrolovanie pošty vyhradili určitý čas práce – ona to robí dvakrát denne. Výskumy podľa nej potvrdzujú, že ak sa venujeme viacerým činnostiam naraz, máme tendencie robiť chyby alebo prehliadať dôležité odkazy.

Viac úloh

Namiesto obľúbeného odkladania povinností zo dňa na deň a posúvania aktivít, ktoré „nehoria“, skúste pravý opak. Znie to možno bizarne, ale koučka tvrdí, že takto dochádza k pocitu naplnenia a spokojnosti. Na zoznam toho, čo by ste mali spraviť, si však môžete dať napríklad aj malú prechádzku, alebo cvičenie v kancelárii po hodinách sedenia za laptopom. Menšie ciele a ich naplnenie nás potešia a vyvolajú v nás pocit väčšej ambície a nadšenia pre vykonávanie ďalších úloh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #kariéra #zlepšenie

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....