6 tipov, ktoré vám uľahčia život. A povedú k cieľu

To, čo potrebujeme pre plnohodnotný život, je v nás samotných.

18.03.2015 13:00
šťastná žena, šťastie, Foto:
To, čo potrebujeme pre plnohodnotný život, je v nás samotných.
debata

Na začiatku je plán

Na začiatku všetkého, čo chceme dosiahnúť, je myšlienka. Preto o veciach spočiatku poriadne premýšľajte. Pozor. Neanalyzujte, čo sa stalo v minulosti. V tej sa už nevŕtajte. Sformulujte si namiesto toho ciele, ktoré sú pre vás skutočne dôležité. Nejakú chvíľku to potrvá, ale potom sa už myšlienky, ktoré k cieľu môžu poviesť, samé posypú.

Prežívajte svoje sny

Túžite po malom domčeku pri mori? Potom tento sen precíťte. Čo najživšie si predstavte, ako sedíte na terase pri dome so svojím milovaným mužom a užívate si spoločne slnečné lúče. Alebo vás láka zmena práce? Predstavte si, ako kráčate do kancelárie, telefonujete, či usmievate sa na stretnutí s obchodným partnerom. Chcete si spraviť konečne vodičský preukaz, pred ktorým máte strach alebo jazdiť na motorke? Predstavujte si to s detailami! Všetky sny je možné uskutočniť.

Každý človek je jedinečný

Život nám bol daný a tento dar je príliš vzácny na to, aby sme ho len tak „preflákali“. Aktívne sa snažte a život prežívajte. Nenechajte udalosti a ľudí, ktorých stretávate, len tak popri vás prejsť. Nezabúdajte ani na to, že každý člověk je jedinečný. Každý jeden nám má čo dať.

Je to náš život!

Predovšetkým ženy majú s deštrukčnými myšlienkami svoje skúsenosti. Pochybujú o sebe a v hlave im donekonečna víria otázky: Môžem (mám) to robiť? A čo keď to nevyjde? Čo keď zlyhám, nepodarí sa to… Stop! Toto je váš život a je len a len na vás, ako ho prežijete. Za pokus stojí veľa vecí. Ak plán nevyjde, je potrebné sa z neho poučiť. Neľutovať a zavrieť za zlou skúsenosťou dvere. Ignorujte všetky rady známych, ktorí vám chcú nahovoriť čokoľvek iné.

Dôverujte svojej intuícii

Všetci navôkol vám vravia: To je obrovská šanca! Ale niečo vo vás vám vraví: Niečo nie je v poriadku. Pocit. V takom prípade si spíšte zoznam „pre a proti“ a popýtajte sa na názor aj svojich priateľov. Ako by oni v danej situácii postupovali? Intuícia je naše „GPS“ a povedie nás bezpečne.

Malými krokmi k úspechu

Veľký cieľ vyzerá nedosiahnuteľne. Ale vy napriek tomu verte, že to, čo ste začali, dotiahnete do úspešného konca. Premyslite si cestu k cieľu a kráčajte za ním krok po kroku. Neúspech si absolútne nepripúšťajte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ľútosť #sen #úspech #zivot #zlyhanie #intuícia #cieľ #pochybnosti #myšlienka

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...