Naj povolanie? Prezradí vám ho test osobnosti

Máte prácu o ktorej ste vždy snívali alebo ešte stále "tápete" a hľadáte to správne povolanie pre vás?

22.02.2015 17:00
učiteľka, povolanie, práca Foto:
Učiteľ potrebuje mať veci naplánované.
debata

Test MBTI (Mayers- Briggs Type Indicator) či skôr dotazník, zisťuje psychologické preferencie a ukáže vám, aký ste typ a aká práca je pre vás najvhodnejšia.

Nie všetci sme rovnakí. Niekto je komunikatívny a potrebuje kontakt s ľuďmi, iný je introvertnejší a radšej pracuje sám, tretí je priateľský, ale ťažko zvláda stres… Preto, každý z nich je vhodný pre iný druh zamestnania. Necítite sa v práci necítite dobre alebo musíte vynakladať oveľa viac úsilia na jej zvládnutie ako vaši kolegovia? Pravdepodobne ste si zvolili odbor, ktorý nie je pre vás to „pravé orechové“. Chcete vedieť, aká práca by bola pre vás ideálna alebo zisťujete na aké povolanie sa hodí vaše dieťa? Vyskúšajte test, ktorého autorkami sú matka dcéra- Katharine Cook Briggs a Isabel Briggs Mayers. Prvotným impulzom pre vytvorenie tohoto dotazníka bolo to, že chceli zistiť, aká práca by bola v nepríjemných vojnových časoch pre ženy najvhodnejšia.

Test je rozdelený na 16 typov osobností:

Učiteľ – Priateľský, dobrosrdečný, potrebuje mať veci naplánované, má rád harmóniu, nechuť analyzovať veci.

Šampión – Empatický, starostlivý, má silné komunikačné schopnosti, kreatívny so schopnosťou myslieť abstraktne, rýchlo sa unavia.

Maršál – Má rád veci usporiadané, organizované, je komunikatívny, asertívny, chcú mať veci neustále pod kontrolou.

Vizionár – inovatívny a kreatívny typ, výborný rozprávač, nemajú radi nad sebou kontrolu, chcú byť vodcami.

Živiteľ – Praktický, zábavný a empatický jedinec s výborným vzťahom k iným ľuďom. Nerád veci príliš analyzuje.

Interprét – Spontánny, spoločenský, priateľský typ, ktorý nemá rád monotónnosť a abstraktné informácie. Je veľmi veľkorysý. Neznáša monotónnosť.

Supervízor – Realistický a praktický človek, ktorý má rád tradície. Je sebavedomý, spoľahlivý, ale chýba mu trpezlivosť.

Dynamo – Vie veľmi dobre ovplyvňovať iných, je spoločenský a impulzívny. Tento typ vie vykorčuľovať z akéhokoľvek problému, no časti je pre druhých nevypočítateľný.

Poradca – Citlivý idealista, ktorý rád premýšľa. Často býva uzavretý do seba, no ich vzťahy s druhými bývajú hlboké. Zvyčajne je umelecky nadaný.

Liečiteľ – Priateľský a starostlivý kamarát či partner, ktorý nie je príliš veľký detailista. Má silné komunikačné zručnosti a rád pracuje samostatne.

Strojca – Logika a praktickosť je v jeho živote veľmi dôležitá. Potrpí si na detaily a fakty. Je realista, ktorý má vo svojom živote a práci rád organizovanosť.

Architekt – Tolerantný a prispôsobivý introvert, ktorý má rád skôr samotu ako spoločnosť iných ľudí. Na vzťahy pozerá „čiernobielou“ optikou. Je intelektuál a teoretik.

Ochranca – Nemá rád hádky a konflikty. Býva empatický k pocitom iných a zároveň je v živote praktický. Na prvý pohľad môže vyzerať ako extrovert, ale v skutočnosti je tomu inak…

Skladateľ – Je tichý, rezervovaný, častokrát umelecky nadaný. Prejavuje sa u neho silný individualizmus. Neznášajú monotónnosť.

Inšpektor – Realista zaujímajúci sa viac o prítomnosť ako budúcnosť. Má vysoký zmysel pre povinnosť. Rýchlo sa rozhoduje. Tento typ sa rád združuje v rôznych záujmových spolkoch.

Remeselník – Tento typ je sebavedomý, realistický a praktický. Má rád vzrušenie a adrenalín. Často nevie akceptovať autority. Neraz mu chýba empatia v medziľudských vzťahoch. Veľkou prednosťou týchto typov je technická zručnosť. Zaujal vás test a radi by ste sa o sebe dozvedeli niečo zaujímavé?

Viac informácií nájdete na stránke www.emiero.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #povolanie #test #osobnosť

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...