Nevraživá kolegyňa? Nepozerajte doľava ani doprava

Máte kolegyňu, ktorá vám závidí úspechy a nevie to dať najavo uznaním, ale hádže vám polená pod nohy?

19.01.2015 15:00
kolegyňa Foto:
Ak kolegyňa nebudete mať s kým bojovať, prestane.
debata

Signál: negatívne myšlienky

V prvom rade si skontrolujte myšlienky. Hovorí sa, že tie môžu za všetko. Venujete tejto kolegyni veľa myšlienok? Ak áno (pravdepodobne áno), akých? A čo cítite, keď si na ňu doma spomeniete? Zlým signálom je rozochvenie srdca, nenávisť, zloba a iné negatívne pocity. Preč s nimi!

Ste na rade?

Môžete si jasne uvedomovať, že ste od nej oveľa lepšia. A môžete tiež o nej vedieť, že v práci už vyštvala alebo znemožnila viacerých kolegov. Teraz ste prišli na rad vy. Urobte nasledujúce opatrenia. Ak sa totiž dozviete, že sleduje každý váš chybný krok a ohovára vás za chrbtom, stiahnite sa. Nasledujúce dni si dajte naozaj “bacha”, aby na vašej práci nič nenašla. Snažte sa viac, ako inokedy.

Banálna zámienka

Ak chodievate spolu na obed (v skupinke je aj ona), tak tieto dni to zmeňte. Zámienku môžete mať úplne banálnu. Začali ste držať novoročnú diétu, chcete ušetriť gastrolístky, alebo idete na obed s klientom. Menej sa bavte aj s ostatnými kolegami. Len nemúťte vodu. Ak by ste si ju chceli s napaprčenou náladou vziať “bokom”, alebo jej vynadať v prítomnosti kolegov, ešte viac by ste ju mohli rozzúriť.

Pozerajte len pred seba

Tieto rady by mohli zabrať. Robte si svoju prácu a pozerajte len pred seba. Žiadne napravo či naľavo. Pracujte, ako doteraz a s láskou. Ona bojovať prestane – pretože nebude mať protivníka. Ak by sme sa mýlili, máte ešte jednu možnosť, nazvime ju krajná. Zájdite s týmto podozrením za šéfom a spýtajte sa ho, do akej miery tomu máte venovať pozornosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #šéf #nenávisť #nevraživosť #kolegyňa #zloba #negatívne pocity

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....