Trinásty plat. Dostávate ho i vy?

Povedzme si úprimne, kto by nechcel dostať o jeden plat naviac? Najmä, pred Vianocami sa takéto naplnenie peňaženky ráta oveľa viac.

30.11.2014 16:54
výplata, bonus, finančná odmena Foto:
Každého poteší aspoň malá koncoročná odmena.
debata

Nie všetky firmy však svojim zamestnancom doprajú takýto príjemný bonus.

Ako ste na tom vy? Dostávate 13 plat prípadne nejaké vianočné odmeny či darčeky od zamestnávateľa?

Jana Pátková (40)
Pracujem v štátnej správe a verím, že aj tento rok dostaneme koncoročné odmeny. I keď to nie je veľa, poteší aj menšia suma. Aspoň budeme mať pre deti na darčeky. Manžel pracuje ako živnostník, takže odmeny ani 13 plat mu nehrozia vôbec, keďže koncom roka nemá sezónu a tržby sú vtedy nižšie.

Monika Králová (51)
Som zdravotnou sestrou u neštátnej lekárky a na 13 plat alebo odmeny môžem zabudnúť. Cením si však, že je moja zamestnávateľka veľmi ľudská a vždy dostanem od nej aspoň malú drobnosť ako je balíček kozmetiky či kvalitnú kávu. Je to už päť rokov, čo sme tím a nikdy mi nezabudla poďakovať za celoročnú prácu. Takýto prístup je niekedy viac ako odmeny v práci, kde ste počas roka v neustálom strese zo šéfa.

Roman Vančo (33)
13 plat? Čo to je? Mojim zamestnávateľom je súkromník a teda za tie roky čo u neho pracujem som nevidel ani euro naviac. Naopak, v decembri mávame najhoršie výplaty za celý rok. Neviem, či pán majiteľ potrebuje práve koncom roka viac financií na darčeky, lebo objednávok máme rovnako ako po iné mesiace. Keďže práce nie je v našom regióne nazvyš, zostávam u neho i naďalej. Rozhodne však spokojný nie som a motivovaný už vôbec nie.

Katarína Mrvová (28)
Nuž, ako počúvam, asi mám na zamestnávateľa veľké šťastie. Sme super kolektív a šéfuje nám mladá kočka v mojom veku. Počas roka dostávame bonusy ako sú kozmetika alebo poukážky na nákupy, ktoré naša šéfka vybaví formou „bartru“ od klientov. Každé 3–4 mesiace si robíme firemnú akciu napríklad kino, divadlo alebo ideme všetci niekam na drink. Na konci roku dostaneme 13 plat. Nie je to však klasický plat, ale akési prerozdelenie firemného fondu, ktorý sme nestihli vyčerpať počas roka. Ešte sa mi nestalo, že by som bola nespokojná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výplata #trinásty plat #bonus #finančná odmena

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...