Chcete mať vlastný e-shop? Vieme, ako na to

Máte šikovné ruky a vyrábate torty, šijete puzdrá na mobil alebo háčkujete nádherné čiapky, šály či svetríky pre malé i veľké parádnice.

25.10.2014 17:00
internet, e-shop, nakupovanie Foto:
Premyslite si rozpočet, ktorý môžete do rozvoja e-shopu investovať.
debata

Rady by ste svoje výrobky predávali, ale neviete ako na to? Nemusíte hneď investovať do „kamennej“ predajne, stačí, ak vy z pohodlia domova vytvoríte vlastný e-shop.

Neviete, ako na to? Poradíme vám.

1. Rozmyslite si, v čom ste dobrí a aké výrobky môžete klientom ponúknuť.
2. Popozerajte si stránky s podobnými výrobkami. Zistíte tak nielen ako fungujú iné e-shopy, aké výrobky ponúkajú, ale i to v akých cenách sa môžete pohybovať. V neposlednom rade sa dozviete i to, či podobných e-shopov ako chcete vy nie je trh už presýtený.
3. Kto budú moji dodávatelia? I keď budete potrebovať len vlnu a háčik, zistite si, kto vám ich dodá a za akú cenu. Od toho sa budú odvíjať aj vaše náklady.
4. Premyslite si rozpočet, ktorý môžete do rozvoja e-shopu investovať.
5. Ak začínate, môžete si skúsiť overiť predajnosť svojich výrobkov napríklad na www.sashe.sk, www.mimibazar.sk, www.tortyodmamy.sk a podobne (záleží od toho čo ponúkate).
6. Veľa predajcov začínalo aj vytvorením si vlastného profilu na Facebooku, kde môžete informácie o výrobkoch šíriť cez vašich priateľov a známych.
7. Rozhodli ste sa pre e-shop? Poobzerajte sa po internete. Existujú stránky, ktoré ponúkajú vytvorenie jednoduchého e-shopu zadarmo (tzv. free e-shopy) prípadne s minimálnymi nákladmi. Vedeli ste o tom, že e-shop si môžete aj prenajať? V tomto prípade vás cena vyjde na niekoľko Eur mesačne. Chcete investovať a mať virtuálny obchod podľa vašich predstáv? Zvoľte si profesionálnu firmu, ktorá vám ho vytvorí. Rátajte však s vyššími nákladmi.
8. Predtým, ako sa rozhodnete, ujasnite si, ako by mal váš internetový obchod vyzerať, aké funkcie by mal mať a koho by mal osloviť. Inšpirovať sa môžete na iných už fungujúcich e-shopoch.
9. Základom každého takého to obchodu sú kvalitné fotografie tovaru. Predtým, ako sa pustíte do tvorby online predajne, odfoťte si kvalitným fotoaparátom svoje najkrajšie výtvory.
10. Zamyslite sa aj nad marketingovými aktivitami vášho e-shopu. Ideálne spojiť sa s inými stránkami. Pozor! O e-shop sa treba neustále starať, rozvíjať ho propagovať a vytvárať rôzne marketingové aktivity na prilákanie klientov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #e-shop #predaj cez internet #handmade výrobky

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....