Už v práci meliete z posledného? Ako sa opäť naštartovať?

Niekoľko jednoduchých tipov, ako v práci zvýšiť koncentráciu. Vyskúšajte!

14.10.2014 17:00
práca, problém, nespokojnosť Foto:
Ako sa opäť sústrediť?
debata

Koniec pracovného dňa je náročný aj pre chrbticu. Držanie tela sa zhoršuje, čo spôsobuje aj slabší prívod kyslíka do mozgu. A tak ste čoraz unavenejšia a menej sústredená. Pomoc je pritom jednoduchá. Dajte si ku koncu dňa pozor, ako sedíte na kancelárskej stoličke. A urobte si jednoduché cvičenie: Prsty jemne oprite o ramená a rukami opisujte kruhy. Vydržte aspoň minútu.

Záchranným kolesom sa pre väčšinu ľudí v kancelárii hlboko poobede stávajú čokoládové tyčinky. Hladinu cukru v krvi síce navýšia, ale len na chvíľu, potom príde únava. Oveľa lepším ťahom je ženšenový čaj. Ženšen pôsobí stimulačne na centrálny nervový systém, zlepšuje pozornosť a znižuje vplyv stresových faktorov.

Vaša pozornosť sa blíži k nule? Vôňa mäty zvyšuje koncentráciu o pätnásť percent. Aspoň to uvádza štúdia americkej Cornell University. V mäte sa nachádzajú esenciálne oleje, takže stačí, ak si niekoľko kvapiek nanesiete na spánky a chvíľu masírujete. Počkajte si na účinok a pustite sa opäť do práce!

Čerstvý vzduch robí divy! Skôr, ako unavená nasadnete do auta alebo mestskej dopravy, doprajte si poriadnu dávku vzduchu. Ideálne je, ak sa domov vyberiete pešo a počas prechádzky budete zhlboka dýchať. Domov tak neprídete úplne „zničená“ a budete schopná s vašimi blízkymi ešte „normálne“ fungovať. Prísun vzduchu pomôže aj počas dňa, ak ste s koncentráciou v koncoch. Vyjdite na terasu a doprajte si aspoň 5-minútový oddych na vzduchu spojený s hlbokým dýchaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #koncentrácia #pracovná doba

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...