Jednoduché, ale účinné! Takto vaša kariéra porastie

Možno stačí len trocha prispôsobiť reč okoliu alebo sa naučiť na pár minút "vypnúť". Budete prekvapená, ako to vašej práci pomôže.

01.10.2014 15:00
ocenenie v práci, kariéra Foto:
Stačí istá zmena a vaša kariéra porastie.
debata

Možno budete prekvapená, ale fakty hovoria jasne. Človek sa dokáže naplno sústrediť maximálne 30 minút, potom jeho pozornosť klesá. Čo z toho vyplýva pre vašu prácu? Že nemá zmysel drieť nonstop, do maximálneho vyčerpania a v práci zostávať niekoľko hodín navyše. Je celkom možné, že budete len sedieť a márne premýšľať nad tým, ako sa posunúť dopredu. Žiaden nápad nepríde kvôli vyčerpaniu. Malé prestávky pritom môžu byť iba prospešné. Stačí na päť minút „vypnúť“, dopriať si krátky relax, vyvetrať hlavu. A opäť môžete pracovať naplno.

Aj keď sa prispôsobíte reči kolegov a klientov, pôjde vaša kariéra dopredu míľovými krokmi. Ako na to? Máte šéfa, ktorý si nepotrpí na „omáčky“ ale výlučne na reč čísel? Tak si na ďalšiu prezentáciu pripravte zaujímavé výpočty, dlhé a prázdne úvody vynechajte. Určite zapôsobíte. Klient sa vždy rád rozhovorí o príbehoch, ktoré súvisia s vaším obchodom? Napríklad ho zaujíma cestovanie? Opäť sa skúste pred stretnutím naladiť na jeho nôtu, nechoďte okamžite k veci, ale kľudne si doprajte menšiu obchádzku a vypočujte ho so záujmom, dodajte niečo zo svojich ciest či cestovateľský zážitok, ktorý ho poteší.

Pestujte si korektné vzťahy v kancelárii. Je to dobré nielen pre vašu psychiku, ale aj kariéru. Nenechajte sa vtiahnuť do žiadnych hier o moc, neohovárajte, nevyzvedajte. Robte si svoju prácu najlepšie, ako viete. O to ide! Nemusíte byť kamarátka so všetkými naokolo, ale mali by ste si udržiavať natoľko korektné vzťahy, aby ste sa pred nikým nemuseli hanbiť, mať výčitky či nebodaj byť s niekým neustále „na nože“. To by vás oberalo o pracovnú energiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pauza #kancelária #klient #výkon

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....