Práca cez internet. Oplatí sa vôbec?

Väčšina mamičiek na rodičovskej dovolenke, nezamestnaných, dôchodcov či študentov by si chcela privyrobiť, no nevedia ako. Najlepšie z pohodlia domova.

14.09.2014 17:00
práca, internet, komunikácia Foto:
Ponuka práce cez internet nemusí byť vždy seriózna.
debata

Ako si však nájsť prácu, ktorá by bola dobre zaplatená a nemuseli by ste vytiahnuť päty z domu? Jednou z možností je samozrejme vyučiť vlastné pracovné skúsenosti. Ak ste pred rodičovskou dovolenkou či stratou zamestnania pracovali ako účtovníčka, môžete toto povolanie robiť aj z domu. Viete šiť, štrikovať, háčkovať, vyrábať rôzne predmety alebo ste šikovná (aj keď amatérska) cukrárka? Máte vyhraté! S týmito zručnosťami a trochou obchodného ducha si viete celkom slušne privyrobiť. Nenapadá vám nič, s čím by ste mohli „preraziť“ a peniaze zúfalo potrebujete. A tak hľadáte na internete rôzne možnosti privyrobenia si.

Na ktoré ponuky sa neoplatí reagovať?

  • ak musíte zaplatiť vstupný poplatok
  • ak vám sľubujú zárobky v stovkách či dokonca tisíckach eur
  • ak máte vypĺňať rôzne dotazníky, klikať na web stránky, pozerať reklamy a podobne
  • ak namiesto peňazí za prácu máte dostať body, za ktoré vyberáte tovar

Reagovali ste na podobné ponuky a zarobili ste si?

Jana (23), Trnava, rodičovská dovolenka
Skúšala som si takto privyrobiť, keďže peňazí na rodičovskej dovolenke nikdy nie je nazvyš. Zaplatila som vstupný poplatok 15 Eur a čakala som sľubovaný skvelý zárobok za vypĺňanie dotazníkov. Samozrejme, bola to klasická pyramída a ja som prišla o 15 Eur, za ktoré by som mala plienky pre malú.

Igor (40), Bratislava, technik
Vyskúšal som tiež vypĺňanie dotazníkov. Bolo to bez vstupného poplatku, ale nezarobil som na tom nič. Získaval som body, za ktoré som si mohol vybrať tovar v hodnote podľa počtu bodov. Predtým, ako som dosiahol stanovený počet bodov firma zmenila podmienky a za svoje body som si mohol vybrať tak akurát otvárač na konzervy.

Eva (34), Bratislava, asistentka
Zaregistrovala som sa v jednej spoločnosti a chodím na skupinové sedenia, kde robia rôzne ochutnávky potravín. Samozrejme, na to, aby ma pozvali na stretnutie, musím byť ich cieľová skupina. Niekedy sa mi to podarí raz za dva mesiace, inokedy častejšie. Za každé takéto sedenie, ktoré trvá približne hodinu dostanem 15 Eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #internet #práca z domu #ponuka práce

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...