Ničí vás kritika neprajníkov v práci?

Sú okolo vás, neustále vás kritizujú, hľadajú chyby a prenášajú negatívnu energiu. Veční kritici.

14.08.2014 13:00
práca, zamestnanie, kancelária Foto:
Opäť sa do vás pustil kritik?
debata

Nedovoľte im, aby vám do života zasahovali natoľko, aby ste sa napokon stali jedným z nich.

Chce sa vám kričať, keď vidíte, ako sa k vám blíži „váš kritik“? Jeho namosúrená tvár, skrivené ústa a oheň v očiach. Ani vás nepustí k slovu a okamžite spustí. „Zasa ste urobili niečo zle, nestihli ste termín, prešvihli dobrú ponuku a podobne!“ Ako reagovať? Namiesto toho, aby ste opäť sklonili hlavu a všetko si vypočuli s útrpným výrazom, nedajte sa deptať. Ak viete, že ste urobili chybu, rýchlo a vecne ju priznajte: „Áno, viem o tom a snažím sa o nápravu. Bodka.“ Odíďte a už si ho nevšímajte. Svoju prácu robte precízne a výsledkami si buďte istá.

Čo s takým kritikom, ktorý vás ohovára za vaším chrbtom, ale pred vami je sladký ako med? Ani to nemusíte trpieť donekonečna! A takisto sa nemusíte pred kolegami cítiť trápne len preto, že on o vás „roznáša“ klamstvá kade-tade. Počkajte si ho a konfrontujte ho priamo pred kolegami. Majte v rukáve pripravené argumenty, ktorých sa držte. Nenechajte sa zahnať do slepej uličky, poukážte na toho, kto klame a ohovára. Nie vy, ale on musí z tejto konfrontácie vyjsť ako porazený. Preto sa to tohto boja pustite dobre pripravená a neoblomná.

Neznížte sa na jeho úroveň. Hoci máte chuť na obede povedať na jeho adresu niekoľko jedovatých poznámok, zadržte. Svoju hodnotu dokazujte prácou, ústretovosťou a milým správaním. Ak budete okolo seba šíriť negatívnu energiu a dusno, kolegovia sa vám budú vyhýbať. Práca sa pre vás stane neustálym bojom, miestom plným nepokoja. A to by bolo pre vás nepríjemné. Preto vášmu večne nespokojnému kritikovi ukáže hranice, za ktoré by sa už nemal dostať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #ohováranie #kritik

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...