Ste dole? Nevadí, vychutnajte si aj to!

Viete, že život, aj kariéra je vlnovka. Buď ste hore, alebo ste dole. Takže viete, že po tom “dole”, príde onedlho “hore”.

18.06.2014 13:00
nešťastná žena, uvažujúca žena, premýšľajúca Foto:
Po "dole" príde "hore". Už onedlho!
debata

Prišli ste o prácu alebo vám skončila zmluva a vy si (ne)užívate voľno, ktoré práve nastalo? Možno vám viacerí zborovo vravia, ako vám voľno závidia. V prvom rade uverte myšlienke, ktorá má čosi do seba. Vy to voľno jednoducho potrebujete. Pomaličky načerpať sily. Idey o tom, čomu sa budete, resp. máte venovať neskôr, vám začnú do hlavy prichádzať samy. Len sa uvoľnite.

Vravíte, že váš život sa zmenil na jeden veľký kŕč? Oddychovať nemôžete, pretože vás prenasledujú negatívne myšlienky o tom, že sa vám vhodnú prácu nepodarí nájsť? Alebo máte milión projektov a neviete, do ktorého sa pustiť? V takom prípade si urobte scenár pre prípad “čo ak”. Nahliadnite do svojich účtov a reálne zhodnoťte, ako dlho môžete ešte ostať doma. Kam sa môžete vybrať, čo si môžete z úspor dovoliť.

Potom si vyrobte krízový scenár. Čiže čo najhoršie sa vám môže stať a ako asi by ste to riešili. Napríklad: Ak si do troch mesiacov nenájdem prácu, môžem si peniaze požičať od mamy. Táto myšlienka, ktorú pravdepodobne nezrealizujete, vám dodá veľa odvahy a v blízkej budúcnosti vás prestane prenasledovať zúfalstvo.

A teraz smelo do toho. Bez výčitiek svedomia si oddýchnite a sústreďte sa len na pozitívne myslenie. Poznáte ten výrok: Ak po niečom veľmi túžite, nesmiete sa o to príliš usilovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #výpoveď #nová práca #voľno

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...