Nemusíme byť v práci ako stroje, uvoľnime sa

Aj napriek tlaku zhora, či pod vplyvom prísnej výchovy z domu, nezabúdajme byť nikde sami sebou a myslime na svoje zdravie.

02.06.2014 07:00
práca - stres - napätie Foto:
Príliš zodpovedne vnímate nároky, ktoré sa na vás kladú a ešte aj sami na seba ste tvrdí?
debata (1)

Nároky na úkor kvality

Príliš zodpovedne vnímate nároky, ktoré sa na vás kladú a ešte aj sami na seba ste tvrdí? Je to síce chvályhodnejšie než lenivá a prefíkaná povaha, ale môže to viesť k strate svojej vlastnej podstaty, k permanentnej nespokojnosti a pochybovaniu o sebe, k snahe o výkon, aký sa od nás ani nevyžaduje, ani na neho možno nemáme. Tu kdesi sa vytráca šanca pracovať na tom, v čom sme naozaj dobrí, keďže vkladáme energiu a pozornosť tam, kde netreba.

Zbavme sa napätia

Nebojme sa ukázať nedostatky, priznajme aj chyby a slabosti, uvoľnime to vnútorné napätie. Robme čo vieme a najlepšie ako sa dá, ale snažme sa nájsť také pracovné príležitosti, kde by sme mohli hlavne rozvíjať to, čo nás baví. Vtedy budeme šťastní – keď nás prijmú takých akí sme a zvládneme ukázať aj tie najväčšie kvality, ktorými disponujeme. A nemusí ísť len o pracovný výkon, možno máme v sebe výnimočné vlastnosti, ktoré aj iných obohatia najmä ľudsky. Takisto neskrývajme svoje koníčky a talent – môžeme si tým získať priazeň a dostať aj adekvátnejšie pracovné zaradenie, či zaujímavejšiu ponuku.

Podpora je vzácna vec

Sú chvíle, keď sa musíme prebíjať sami a aj na tejto ceste sa snažme byť úprimní k sebe i k okoliu a tak pritiahnuť záujem a podporu zvonka. Hneď je takto potom všetko jednoduchšie, prirodzenejšie, krajšie. Odložme zbytočné komplexy a strachy, prestaňme sa porovnávať a týrať tým čo nevieme, alebo nemáme. Objavujme radšej svoje skryté rezervy, z nevýhod vyčarujme výhody, usmievajme sa na seba i na druhých. A neberme sa veľmi vážne, ani to, čo sa okolo nás deje – ak nejde o život, nejde skutočne o nič.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #uvoľnenie #otrok #zodpovednosť

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...