Kroky, ako zlepšiť prácu, ktorá nie je tá pravá

S prácou je to podobne ako so vzťahom. Nemôžete ich zlepšovať. Zlepšovať môžete len seba a svoj postoj.

22.05.2014 15:40
pracujúca žena, kancelária Foto:
A čo najčastejšie sa usmievajte.
debata

Máte prácu, ktorú by ste ani náhodou neoznačili „tá pravá“? Nenašli ste sa v nej, no napriek tomu viete, že sa v nej môžete veľa naučiť. Nejaký čas v nej ešte zotrváte. Čo môžete spraviť, kým sa veci vykryštalizujú a vy ste do nej nechodili až s takým odporom?

Aj keď máte pocit, že sa vo vašej práci nedá čo meniť, niečo si predsa len nájdete. Na pamäti majte slovo zmena. Tú budete potrebovať najväčšmi vo chvíli, keď chcete rozbiť stereotyp. Takže požiadajte šéfa, či by ste sa nemohli presťahovať. Jednoducho, rada by ste „okupovali“ teraz ten stôl pod oknom, ktorý patril kolegyni, ktorá pred mesiacom odchádzala na materskú. Neviete si predstaviť, ako vám môže taká „maličkosť“ zmeniť život. Možno, že odteraz začnete chodiť do práce s radosťou.

Aj v prípade, že máte zajačie úmysly, snažte sa mesiace, ktoré v práci zotrváte, využiť naplno. Zisťujte, ako svoju prácu zefektívniť. Možno, že si isté veci môžete pripraviť už ráno doma, bezprostredne po prebudení. Niekomu sa práve o takomto čase pracuje najlepšie… V takých prípadoch budete môcť odísť z práce o tretej a nie o štvrtej, ako iné dni. Ale pozor! Dovoľte si to len niekedy, šéf predsa nevidí, že pracujete z domu.

Jedna hodina k dobru, ktorá vám ostane nech nie je premárnená. Snažte sa ju využiť naplno. Venujte ju cieľu, ku ktorému chcete smerovať. Učte sa, alebo premýšľajte, čo s budúcnosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #efektivita

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...