Neriešme v práci nepodstatné veci

Neraz nás brzdí trápenie či zaoberanie sa problémami, ktoré vôbec nestoja za to, ale akosi ich nevieme dostať z hlavy von.

13.05.2014 12:00
práca, zamestnanie, pracovný tím Foto:
Vľúdna atmosféra na pracovisku je na nezaplatenie.
debata

Najprv pochopme, čo je podstatné, čo nie

Ako na to? Keď nás čokoľvek trápi, pokúsme sa to vyriešiť hneď a sústreďme sa na konkrétny problém. Ak sa ho nedarí odstrániť, niekde robíme chybu a najväčšou veľakrát je, že sa tým zaoberáme príliš dlho. Neupínajme sa na veci, ktoré sa nám zdajú neriešiteľné a na také, ktoré priťahujú negatívne myslenie. Zmeňme aj pohľad na situáciu, vnímajme ju práve z toho pozitívneho uhla.

Pomôžme mysli s nadľahčením

Niekedy veci zbytočne komplikujeme a keďže je povinností stále dosť aj bez toho, mali by sme urobiť maximum pre relax, nájsť si čas na oddych v práci a samozrejme najmä mimo nej. Rozumne rozložme svoje sily, doprajme telu a mysli prestávky, čerpajme energiu z príjemných záležitostí.

Šírme pohodu, pritiahneme fajn ľudí

Vľúdna atmosféra na pracovisku – to je na nezaplatenie. Nemôžme však iba pasívne očakávať, že sa taká sama vytvorí, je nutné k nej prispieť, alebo ju jednoducho skúsiť vyčariť. Kde to kúzlo vziať? Je v každom z nás, len sa nebojme prejaviť, otvoriť a učme sa aj chrániť si svoj životný priestor. Nemárnime ním pre takých, ktorí žijú z vysávania energie, vyhýbajme sa zlej krvi. Naopak – šírme pohodu a obklopujme sa fajn ľuďmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #pracovná atmosféra

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...