Menej stresu, viac radosti z práce

Niekedy stačí iba pár drobností, aby sme sa cítili lepšie a mali viac dôvodov na úsmev aj cestou do zamestnania, ale i v pracovnom čase.

10.05.2014 14:00
zamestnanie, pracovný tím Foto:
V práci sa sústreďme na prácu, v pauzách sa venujme príjemným témam.
debata

Plná hlava toho, čo ste nestihli?

Už keď odchádzate z práce, povedzte si, že aj zajtra je deň a to čo ste nestihli, dokončíte zasa nabudúce. Ak máte chaos v prioritách a plnú hlavu termínov, prejdite si so šéfom, čo je podstatné a v akom časovom horizonte. Možno sa vám toho nakopilo naozaj viac, no vždy sa dá dohodnúť, hovoriť o tom, rozumne zvážiť kapacity. Niekedy je nutná dovolenka, alebo sa aspoň zriecť účasti na nejakom projekte, na ktorý vám nestačia sily. Nemusíte byť všade a stopercentne zvládať všetky činnosti, okolo ktorých sa mihnete.

Zaspávať spokojní, vstávať oddýchnutí

Do postele si neberme žiadne starosti a pracovné problémy už vôbec nie. Nejde to vždy ľahko, ale môžeme tomu pomôcť, najlepšie vhodným relaxom. Vybehnime podvečer na vzduch, vytiahnime bicykle, zájdime s priateľmi na drink, alebo s partnerom do welness – zaplávať si, užiť príjemne voľné chvíle. Ukuchtime ľahkú večeru, pozrime dobrú komédiu, doprajme si intímnu bodku za dňom a sladko usínajme. S vyčistenou hlavou sa bude vstávať jedna radosť, hlavne neponocujme, nech máme pohodové ráno, bez meškania do práce.

Neriešte, čo nemusíte, buďte nad vecou

Keď odstránite zbytočný stres zo zlej organizácie práce a nedostatku odpočinku, začnite pracovať na zbavovaní sa ďalších a ďalších malých či väčších blokov, ktoré vám bránia byť šťastnejší. Neraz sa zaťažujeme problémami iných, vyrábame si vlastné nezmyselné trápenia a komplexy. Pokúsme sa v čo najväčšej možnej miere ladiť pozitívne, myslieť na zaslúžené chvíle voľna, kde naberieme sily a motiváciu. V práci sa snažme sústrediť hlavne na prácu a v pauzách sa venujme príjemným témam, vyhľadávajme usmiatych ľudí, šírme ďalej i sami dobrú náladu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #stres #spokojnosť

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...