Ste za vodou, stúpla vám sláva do hlavy?

Odvalili ste kus práce, podieľali sa na úspešných projektoch, vaše meno zarezonovalo, získali ste rešpekt a uznanie, ale akosi ste zaspali na vavrínoch?

06.05.2014 17:30
práca, kariéra, úspech Foto:
Neverte, že budete stále na výslní a ako vyvolená čerpať najmä výhody.
debata

Nie je umenie žiť zo zašlej slávy

Možno je to už i dávnejšie, čo ste niečo dokázali a bolo okolo vás rušno, dostal sa vám obdiv a chvíľu aj zaslúžený oddych od snahy o každodenný mimoriadny výkon. Ľudia vo firme sa vystriedali, prišli nové sily, mnohí už o vašich predošlých úspechoch nič netušia. A vy žijete v presvedčení, že už do konca pracovného života nemusíte výraznejšie pohnúť prstom. Veríte, že budete stále na výslní, ako vyvolení čerpať najmä výhody a vyberať si činnosti, ktorým sa budete ochotní aspoň trochu venovať. To by sa páčilo každému, ale takto to nefunguje a aby ste prežili, budete musieť ukázať pokoru a opätovnú snahu pracovať.

Udržiavajte sa v aktivite

Aj keď sa nájdu vo vašom okolí ešte nejakí priaznivci, ktorí vás uznávajú a podporujú, nedá sa z toho donekonečna žiť. Je potrebné držať sa pri zemi, neustále sa zapájať do pracovného diania a snažiť sa obhájiť niekdajšie schopnosti, prejaviť sa nanovo. Len takýmto spôsobom nestratíte prirodzený rešpekt. Zároveň je potrebné ukázať, že sa nebojíte práce, nevyhýbate sa tej menej atraktívnej a nevyhľadávate len čerešničky na torte. Vhodné je podeliť sa s ostatnými kolegami o skúsenosti, chytiť sa i menších príležitostí a stále na sebe pracovať, učiť sa na rôznych činnostiach i chybách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #sláva #aktivita #úspech

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...