Šéf chce od vás veľa zbytočností?

Kým sa v práci poriadne rozkukáme, chvíľu trvá, než zistíme, ktoré činnosti sa od nás vyžadujú len tak pre zábavu šéfa.

03.05.2014 14:09
zlá šéfka, prísna šéfka, šéfka Foto:
Máte náročnú šéfku, ktorá od vás vyžaduje zbytočnosti?
debata

Nepríjemné je to, že človeka oberajú o energiu, inšpiráciu a chuť venovať sa oveľa podstatnejším veciam v rámci pracovných aktivít. A tu vzniká problém.

Skúšajte o tom hovoriť

Nebojte sa otvoriť pred šéfom tému organizácie práce, povedzte o svojej predstave, o tom čo sa vám zdá neefektívne a kde vidíte perspektívu rastu pre firmu i pre seba. Možno to potrebuje počuť, zorientovať sa a dokáže s tým na základe rozumných argumentov aj niečo urobiť. Ak ostanete ticho a budete frflať len za chrbtom, nikam to nepovedie a skončíte vyhorení alebo nešťastní.

S niektorými povahami ťažko pohnúť

Na vedúcich miestach sú i ľudia, ktorým robí problém zvládať pozíciu tak, aby dosiahli prirodzený rešpekt a to najmä vďaka konštruktívnym riešeniam a ľudskosti. Niektorí sú presvedčení, že musia budiť dojem tvrďasa, inak sa zvrhne morálka a tak držia neustále bič nad zamestnancami. Na pracovisku je napätie, ktoré azda niekomu i pomáha k výkonu, ale mnohým uberá sily.

Robíte čo musíte na úkor toho, čo viete

V atmosfére, kde sa vyžaduje permanentné vypätie síl a tie sa majú často využiť na zbytočnosti, len aby pracovník nemal žiaden výdych – končia kvality. Tí, ktorí majú veľký potenciál urobiť niečo pre firmu, budovať si vlastnú kariéru a byť na osoh spoločnosti, sú v takomto prostredí vystavení riziku, že zlyhajú. Ak totiž majú tendencie „poslúchať a makať“, neraz si nedokážu vyboxovať priestor, v ktorom by mohli kreatívne myslieť a pracovať.

Vytvorte si svoj komfort

Robte preventívne opatrenia, nečakajte kým vyhoríte, alebo kým vás vyžmýkaných odkopnú. Hovorte o problémoch a keď to nepomáha, sami si vytvárajte možnosti spojenia príjemného s užitočným. Hrajte poslušného, ale myslite na svoje kapacity a energiu vkladajte tam, kde to má pre vás význam.

debata chyba

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...