Kolega – spojka medzi vami a šéfom

Ak máte niečo ma srdci a je nutné riešiť to s nadriadeným, nevyužívajte kolegu ako spojku, môže vás celá situácia znevýhodniť.

10.04.2014 15:30
práca, zamestnanie, pracovný tím Foto:
Prekonajte nízke sebavedomie, zbavte sa hendikepov.
debata

Skúšate to cez ich kamarátstvo

Vy nemáte dostatok odvahy a sebavedomia, ale u kolegu vidíte vyšliapanú cestičku k šéfovi a tak si z neho urobíte hovorcu. Riskujete však oveľa viac, než pri vlastnom pokuse o priamu komunikáciu. Vôbec totiž netušíte, aký majú v skutočnosti vzťah a či vaša spojka nezneužije situáciu proti vám.

Vy pálite, iný má hasiť?

Niečo pokašlete, máte to u šéfa nahnuté a chcete, aby to za vás vyžehlil niekto iný. Toto nemôže dopadnúť dobre! Nepodceňujte sa, na začiatok je vhodné ospravedlniť sa a prejaviť snahu o nápravu. Ak to nezvládate, alebo to nechcete ani len skúsiť, maríte šance na zblíženie so šéfom, na prehĺbenie dôvery, na priestor pre kariérny postup a úspech.

Verte si

Prekonajte nízke sebavedomie, zbavte sa hendikepov, verte tomu, že máte šance presvedčiť šéfa o svojich kvalitách. Odstraňujte slabosti, ku ktorým patrí aj neschopnosť hovoriť otvorene o problémoch. Nespoliehajte sa na nikoho iného, ak chcete zefektívniť vzťah s nadriadeným, vychádzať s ním korektne ľudsky i pracovne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #pracovný tím #kolega

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...