Zvýšte si šance pri hľadaní práce

Márne reagujete na zaujímavé ponuky, ktoré vás lákajú a máte pocit, že je to ako šité pre vás?

09.04.2014 15:30
spolupráca, pracovná príležitosť Foto:
Neobmedzujte sa v hľadaní zamestnania len na určitý obor.
debata

A stále žiadna odozva, pričom (ne)tušíte prečo? Nečakajte na zázrak, premeňte šance na úspech!

Ničomu sa nebráňte

Jedna vec je ambícia nájsť si uplatnenie v tom, čo vás baví a k čomu máte predpoklady i vzdelanie, ale už iná sú možnosti, ktoré sa naskytajú. Neobmedzujte sa v hľadaní zamestnania len na určitý obor, nepodceňujte sa a skúste si seba predstaviť v rôznych pozíciách, kde by ste mohli využiť svoje zručnosti, poznatky i talent a zároveň objaviť aj doposiaľ nepoznané kapacity.

Životopis a motivačný list – hlavne úprimne

Niekto má tendencie nafukovať svoje schopnosti a vôbec nemyslí na to, že realita môže všetko rýchlo odhaliť. Iný nespomenie v životopise ani polovicu z toho, čo by mohol. Dôležité je nebáť sa úprimnosti a ten správny adresát sa nájde! Ten, kto hľadá práve vás, vie čítať i medzi riadkami a ak tam pocíti súlad so svojimi predstavami, dá vám šancu.

Hrajte fér

Spoliehať by ste sa mali predovšetkým na pravdivosť a konkrétnosť (no i stručnosť, ale zároveň výstižnosť!) obsahu CV i motivačného listu. Zamestnávateľ podľa toho zvažuje kandidátov na osobný pohovor a vy chcete byť medzi nimi… Ak ste v životopise aj niečo prikrášlili, ale máte seriózny záujem o danú pozíciu, na pohovore už buďte sami sebou a nešetrite úprimnosťou. Ten, kto ju neocení, vás nemusí trápiť, nevzdávajte to a hľadajte so vztýčenou hlavou ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životopis #spolupráca #pracovné ponuky

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....