Aférka môže pokaziť kariéru

Záujmy, ktoré nás spájajú s opačným pohlavím, môžu byť ideálnou pôdou pre vznik silnej vzájomnej príťažlivosti.

06.04.2014 17:00
práca, vzťah na pracovisku Foto:
Vzťah na pracovisku väčšinou nikomu neprospieva.
debata

Ak sa to udeje na pracovisku, je vhodné dobre zvážiť svoje postoje a správanie, aby nevyšlo nazmar celé naše doterajšie úsilie o určitý rešpekt a posun v kariérnom rebríčku.

Verejné tajomstvo

Nech sa zamilujete do kolegu, ktorý je na rovnakej pracovnej pozícii ako vy, alebo ide o nadriadeného či podriadeného – vždy sa to prenáša do celej atmosféry na pracovisku. Takéto vzťahy sa dajú utajiť iba chvíľu, ale ak to medzi vami iskrí a pretrváva, ba i rastie – všetko je po nejakom čase verejným tabu.

Držíte sa pri zemi?

Lásku vám môžu závidieť len a len v dobrom a priať vám ju, ale to by musela viditeľne ovplyvňovať vaše kroky k mimoriadnym pracovným výkonom, dodávať vám pozitívnu energiu, ktorú by ste rozdávali i smerom ku kolegom a bolo by s vami radosť pracovať. Také ideálne to však nebýva, do každého vzťahu sa vkradnú rôzne emócie, s ktorými sa musíme popasovať, aby nás to neobmedzovalo v kvalite života, aj toho pracovného. Tu sa aférky nehodia…

Nadhľad praje vyvoleným

Určite sa darí lepšie vyrovnať s citovým problémom, keď toho, do ktorého ste sa zahľadeli, nestretávate denne pri pracovných povinnostiach a nemusíte ovládať veľké emócie pri činnostiach, ktoré nesúvisia s vaším vzťahom. Práca by vás síce mohla zbližovať a tak ako bola prostriedkom k zoznámeniu a vzplanutiu vášne, môže prospieť i pri citovom konflikte. A to tým, že sa budete sústrediť na prácu a nie na seba, na napätie vo vzťahu. Ak to však dokážete…

City nad rozum? V práci nie!

Vzťah na pracovisku neprospieva nikomu vtedy, keď sa neviete vmestiť do kože, keď vám robí problém koncentrovať sa na prácu kvôli objektu vášho záujmu, keď negatívne neovplyvňuje iba vaše pracovné priority, ale aj vzťahy s ostatnými kolegami. Vtedy je to nebezpečná hra, pri ktorej môžete prísť o zdravý úsudok, o dobré meno i dobré vzťahy, o možnosť postúpiť v kariére.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aféra #vzťah na pracovisku

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...