Nepreceňujme sa, budeme spokojnejší

Keď na seba navalíme príliš vysoké nároky a potom to nezvládame, začíname o svojich schopnostiach pochybovať a znervóznieme.

05.04.2014 17:00
práca, pracovný tím, kariéra Foto:
Pracujme v rámci svojich možností.
debata

Pritom zabúdame, že naša kapacita má hranice a niečo iné je vidieť vlastné možnosti v predstavách, iné je fungovať v realite.

Vidíte len seba a svoju aktivitu?

Je pekné veriť si a ísť za cieľom, ktorý sme si predsavzali. Ale na ceste za ním nás ľahko zradia vlastné sily a prekážky, ktoré sú niekedy úplne bežné a prirodzené. Nedá sa kráčať bezhlavo iba za tým svojím, denne musíme reagovať na veľa vecí, ktoré nás však nebrzdia, ibaže je nutné venovať sa aj im. Ak s tým nerátame, prekvapia nás a neraz i poprehadzujú priority a hodnoty. Nezabúdajme, že tie by mali vždy patriť najmä blízkym, rodine, zdraviu, láske a spokojnej duši.

Supermanov nechajte filmovej fantázii

K čomu je dobré chcieť byť napríklad stopercentným zamestnancom, keď to plodí iba nervozitu, že nestíhame, nehovoriac, že sa nedá ísť naplno tak v práci, ako i v súkromí. Zmierme sa s faktom, že niečo ide a niečo nie, pracujme v rámci svojich možností, s ohľadom na vlastné kapacity, na rodinu, na čas, ktorý by mal byť vyhradený na regeneráciu.

Koľko dáte, toľko vás vyžmýkajú

Ak ukážete ochotu a možno i schopnosti, že viete ísť na doraz, veľa ľudí vás s radosťou vyžmýka. Skôr výnimočne sa nájde taký zamestnávateľ, ba i partner, ktorý má záujem šetriť vaše sily, takého si vážte. Ale v princípe to za vás nikto neurobí, musíte si kapacity strážiť sami a ľahšie budete zaspávať i vstávať. Inak sa vám vybijú baterky, ani sa nenazdáte a môže byť neskoro.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #nasedenie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...