Odchádzate z práce v zlom?

No tak sa to stalo aj vám! Neprepadnite panike, skôr sa upokojte, že nie ste na svete jediná.

03.04.2014 17:00
odchod z práce, výpoveď, radosť Foto:
Čo vám iné ostáva? Musíte sa povzniesť.
debata

V práci sa už rozišlo v zlom toľko šéfov s toľkými podriadenými! Táto skúsenosť vás mala niečo naučiť. Možno, že vás pred niečím zachránila. Takéto veci sa totiž dejú napríklad aj v prípade, keď sa snažíte nevnímať negatívne signály, ktoré vás upozorňujú na niečo, čo nie je v poriadku. Možno ich dokonca vidíte, ale nechcete vidieť. A osud zamieša karty za vás…

Žiadna rada nie je dobrá na situáciu, ktorú v tom momente neviete ovládnut. Nech sa už stalo čokoľvek – bývali ste až príliš často chorá, máte netradične zlý vzťah s kolegyňou alebo v práci robíte dusno a intrigujete – aj tak keď máte ísť „na koberec“, ste v šoku. Áno, je to šok. Koniec v zamestnaní znamená kopu ďalších problémov, výčitiek, nedostatok financií – skrátka škrt cez rozpočet! Aj napriek tomu skúste tento šok prijať s chladnou hlavou.

Aj keď sa vám bude akokoľvek chcieť plakať, neplačte. To si nechajte na neskôr – doma na to budete mať veľa času. Uvedomte si, že svet sa točiť neprestane a vy si nájdete novú prácu. Nech sa to zdá akokoľvek čudné, hľadajte v tejto situácii príležitosť pre seba. Stalo sa to, čo sa stať malo. Nepríjemné budú posledné dni v práci, na ktorých sa so šéfom (šéfkou) budete musieť dohodnúť. Ak je to čo i len možné, pozbierajte všetky sily. Hoci už nadriadeného nepredbehnete, bezprostredne po tom, ako vám dá „padáka“, povedzte, že ste odísť plánovali – vymenujte, čo sa vám nepáčilo.

V takomto prípade je totiž šanca, že sa spoločne dohodnete na tom, že odchádzate vy. A kolegovia sa o vašom vyhadzove nemusia vôbec dozvedieť. Tento krok bude dobrý aj preto, že predsa len nakoniec neodídete až tak v zlom. Mohli by ste sa totiž aj zduť, urobiť scénu a podobne. To nepotrebujete. Takže zmobilizujte všetky sily a sústreďte sa na to, aby ste posledné dni dokopali čo najslušnejšie… Predsa len budete mať lepší pocit, ak si šéf po vašom odchode spomenie na to, že sa možno mýlil… Ako keď mu namiesto toho dáte jasne najavo, že sa vôbec nemýlil!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď #panika #odchod z práce

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...