Zlý kolektív? Skúste ho stmeliť

Ponosujete sa na to, že nepracujete v dobrom kolektíve? Máte dobrú prácu. Baví vás... Ale kolektív je hrozný?

31.03.2014 08:30
kolektív, pracovný tím Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prečo sa to nepokúsite zmeniť vy? Hovorí sa predsa, že začať treba stále od seba. Tak sa pokúste. Koľkým pred vami to už vyšlo. Dajte si v prvom rade záväzok, že chcete byť osobou, na ktorú druhí len tak nezabudnú. Ľahko to dosahujú ľudia s charizmou, ale podariť sa to môže aj vám.

Ak sa budete od každého držať stranou v snahe „len neprísť do konfliktu“, môžete urobiť aj veľa zlého. V prvom rade si totiž budete musieť uvedomiť, že keď si chcete v kolektíve rozumieť, budete musieť byť priateľská. Separovanie ešte nikomu nič dobré neprinieslo a neprinesie ani vám.

Hľadajte v kolektíve človeka, ktorý je vám najbližší. Začína to sympatiou, ktorú pomaly rozvíjajte. Vyhýbajte sa intrigám. Keď spozorujete niečo, čo stojí za zmienku a prípadne sa rada na tom zasmejete, radšej o tom porozprávajte svojmu frajerovi doma. Pokojne napodobňujte kolegyňu, ako sa správa, ako sa maľuje či kráča, len o tom mlčte v práci. A skúste aj potom, keď zistíte, že je rovnako nesympatická viacerým.

Zorganizujte opekačku. Navrhnite to. Buďte tou osobou, ktorá stmeľuje kolektív. A zavolajte aj tú kolegyňu, ktorá vám je zo všetkých najnesympatic­kejšia. Vopred si prajte priblížiť sa k nej. Určite to vyjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pracovný tím #kolektív

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....