Bývalý zamestnanec môže škodiť ešte dlho

Niekto ukončí pracovný pomer spokojný, s čistým štítom, iný zabuchne dvere a už túži mať so starým miestom svätý pokoj. A sú takí, ktorí sa nevedia vyrovnať s odchodom.

21.03.2014 15:00
práca, problém, výpoveď Foto:
Niekoho aj po odchode baví robiť zle.
debata (1)

Parazit nedá pokoj

Sme rôzni – jeden by rád urobil hrubú čiaru, začal inde, odznova, iný nechce a nemusí prerušiť kontakty s bývalými kolegami. Občas sa však objaví aj taký čudák, ktorý má pocit krivdy a chce sa firme pomstiť za svoj odchod. Možno ani nepotrebuje dôvod, len ho baví robiť zle. Najlepšie sa mu to darí vtedy, keď má medzi bývalými nejakú „spojku“.

(Ne)vinní komplici

Ak má medzi bývalými kolegami kamaráta, ba ešte nebezpečnejšie niekoho, s kým ho spája cit, fyzická láska, alebo rodinné puto, nie je až také ľahké sa ho zbaviť. Má informátorov, ktorí snáď i nevedomky pomáhajú jeho plánom naštrbiť vzťahy, ukradnúť firme nápad či projekt, podieľať sa na marení jej úspechov.

Vyfúknuť mu zámery

Od záškodníka je nutné sa úplne odtrhnúť, všímať si jeho možnosti mať vplyv na chod firmy i po ukončení pracovného pomeru. Ak sa dá, urobiť opatrenia, aby sa nedostal k informáciám, nemal dosah na veci, s ktorými už nič nemá. Myslieť na to treba aj oveľa skôr, najmä ak sa javí problémovo a už pred oficiálnym odchodom od neho neplánovane žiadať kľúče, telefón, počítač. Nemal by mať čas a priestor na hlúposti – kopírovať dôležité údaje, či nejaké vymazať a podobne. Akonáhle je preč, prekódovať priestory, všemožne sa zabezpečiť proti neželaným situáciám.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanec #výpoveď

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...