Zlý šéf? Ešte mu dajte šancu!

Vraví sa, že uvažovať by sme mali pozitívne. A to platí! Skúste to za každých okolností. Zázraky na svete sa dejú.

18.03.2014 17:00
šéf, zlý šéf, otrasný šéf, prísny šéf Foto:
Ilustračné foto.
debata

Máte prácu, ktorá vás neskutočne baví? Mimoriadne dobrých kolegov, žiadnu konkurenciu? Už by sme povedali, že blahoželáme, keby to nemalo jeden háčik. Vášho šéfa neviete vystáť. Možno, že robí amorálne veci, s ktorými nesúhlasíte. Možno, že ho neuznávate. Otrasne sa oblieka, zvláštne sa správa, nevie vás pochváliť alebo ešte pridajme… Žiarli na vás, že ste úspešná, on také logické či tvorivé myslenie ako vy nemal nikdy… Áno, toto všetko je možné, šéfovia sú nevyspytateľní…

Zaspávate s myšlienkou a túžbou, aby sa váš šéf jednoducho vymenil, lebo všetko ostatné vám vyhovuje? „Ja som na môjho šéfa zmenila názor, keď som ho úplnou náhodou stretla v oblasti, kde v podstate nemal čo hľadať – keď som bola na chate, išli sme na hríby. A na hríboch bol aj on so svojou manželkou,“ povedala takmer neuveriteľný príbeh 30-ročná Paulína. O svojom šéfovi, ktorého nemohla ani cítiť, nič nevedela. O súkromí sa s ním nikdy nebavila. Neklebetilo sa o ňom. Svoje súkromie si strážil. „Mysleli sme si o ňom, že nikoho nemá, že býva s mamou,“ skonštatovala ďa­lej.

V lese k nej bol neskutočne milý. „Ale mala som dojem, že to všetko robí len kvôli tej žene. Prihovoril sa mi, čudoval sa, čo tu robím. V rozpakoch však nebol. Veľmi mi pomohla táto jeho ľudská stránka,“ povedala Paulína, ktorá naňho okamžite zmenila názor. „Rozčuľovalo ma hocičo. Každá jeho poznámka, každý jeho výraz. Stále som si vravela, že na mňa zazerá. Možno, že som si namýšľala.“ Tiež sa bála, čo sa zmení, keď príde do práce. „A on sa začal ku mne správať rovnako, ako v tom lese. Neviem, či sme sa obaja zmenili, alebo sa to len mne upratalo v hlavičke,“ zhodnotila žena, ktorá svoju prácu odvtedy považuje za dokonalú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zlý šéf #šanca

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...