Výpoveď v ruke odhalí charakter

Keď máme v práci zrátané dni, nie je to bežný stav a môže v nás vyvolať rôzne pocity.

07.03.2014 15:00
práca, zamestnanie, výpoveď Foto:
Výpoveď v kancelárii prináša rôzne reakcie.
debata

Niekto sa so situáciou snaží vyrovnať sám, nezaťažuje okolie, chce odísť v čo najmiernejšej atmosfére. Iný vzdoruje, intriguje, vymýšľa komploty, robí zle, alebo už vypne úplne, odmieta spolupracovať.

Správanie – povaha a postoj

Možno ste až do chvíle kolegovej výpovede netušili, čoho je schopný. Nejavil sa až natoľko problémovo, ako ho napokon vyprovokovala neštandardná situácia. Ak je človek vo svojej podstate sebecký a zlý, prejaví sa to, aj keď tieto prejavy za normálnych okolností potláča. V prípade výpovede je potom nepodstatné, či ju dal sám, alebo dostal. Postoj je jasný – už mu v posledných pracovných dňoch či týždňoch na ničom nezáleží.

Pokojne vás nechá v štichu

Odchádzajúci kolega s nie najlepšou povahou vás má pracovne „v paži“, ten drzejší natvrdo ignoruje aj pokyny nadriadeného. Nepreloží ani krížom slamu, veď výsledky tejto práce už nemôže nijako zúročiť… Odovzdávanie informácií a pracovných materiálov kolegom odflákne (zámerne, alebo mal veci v neporiadku stále). Nemyslí na to, že zamestnávateľ mu môže siahnuť na plat, pohyblivú zložku a odmeny, či inak dá najavo svoju nespokojnosť s výkonom.

Hrdosť na nesprávnom mieste

Má výpoveď v ruke a už sa iba presúša, nič ho nezaujíma, je totiž pod jeho úroveň podriaďovať sa, keďže je už jednou nohou preč. A ešte sa tvári, že ho s otvorenou náručou čakajú na lepšom mieste. Zabúda, že necháva po sebe zlú reklamu, ktorá sa mu môže ľahko vypomstiť.

Záškodník si rád naposledy zakričí…

Ak nemal dobré vzťahy, pred koncom pracovného pomeru dokáže vystrájať ešte viac. Intriguje, snaží sa strhnúť so sebou slabšie povahy, alebo ich aspoň namočiť do nejakého problému, vykričať čo si o kom myslí a čo o kom vie… V prítomnosti takého obmedzenca sa dlho nezdržujte, dávajte si pozor na jazyk a podľa možnosti držte svoje nervy na uzde. Môže vám totiž uškodiť, napríklad naštrbiť dôveru medzi ľuďmi na pracovisku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #výpoveď

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...