Podpora od šéfa – úspech u klienta

Dôvera od nadriadeného a pocit, že sa spolieha na vaše schopnosti, dodáva sebavedomie.

05.03.2014 17:00
šéf, úspech, zamestnanie Foto:
Ak chceme byť úspešní, nezabúdajme na pokoru a profesionalitu.
debata

Keď vám verí a vie dať uznanie nielen za zatvorenými dverami, ak na vás prenesie dôležité kompetencie – to je cesta ako uspieť. A to nielen na pracovisku v užšom kruhu, ale aj smerom ku klientovi.

Rešpekt si musíme zaslúžiť

Presvedčiť šéfa o úprimnej lojalite, preukázať čo v nás je, uistiť ho, že zvládneme aj situácie, v ktorých je potrebné improvizovať na profesionálnej úrovni – to chce talent, alebo dlhodobý tréning. Jedno i druhé nám pomáha v kariére, ale vždy by sme mali na sebe pracovať, nezaspať na vavrínoch. Podpora od šéfa je príjemná vec, no neprichádza iba tak, musíme sa správať korektne, dávať zo seba maximum, snažiť sa byť špičkoví odborníci.

Aj šéf by mal byť profík

Ak je líder tímu človek na svojom mieste, vie si zastať názor i metódy práce, má preukázateľne odborné znalosti, ktoré vie dobre predať – podpora od neho má váhu. V opačnom prípade – keď nemá autoritu, môže byť spriaznenosť s ním na smiech. To všetko ovplyvňuje tak atmosféru na pracovisku, ako i medzi spolupracovníkmi a dôležitými klientmi.

Nasledujme skutočné osobnosti

Je skvelé mať dobré vzory, vedieť sa od nich učiť a prijať kritiku i pochvalu. To sú predpoklady, aby sme raz dosiahli úroveň tých, čo nás vedú, s ktorými máme to šťastie spolupracovať, posunúť sa ďalej, alebo ich v niečom aj predstihnúť. Ak chceme byť úspešní, nezabúdajme na pokoru, buďme profesionálni i maximálne ľudskí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #úspech #šéf #klient

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...