Nenerváčte z kolegyne, zdvihnite si náladu

V mnohých povolaniach trávia spolu ľudia čas denne od rána do večera a občas to zaškrípe, príde známa ponorková choroba.

04.03.2014 17:00
práca, zamestnanie, kolektív Foto:
Zlepšite vzťahy nastavením atmosféry, ktorá je vám obom príjemná.
debata

Všetko sa dá prekonať, keď sa chce, aj v prípade, že vaša kolegyňa je ťažšia povaha. Možno je iba príliš poctivá a v snahe o dokonalosť hysterčí, nenechajte sa tým zdeptať!

S nerváčkou to nie je ľahké

Ak spolu dobre vychádzate, ale kolegyňa má tendencie robiť z komára somára a nechtiac prenáša svoju nervozitu i na vás, pokúste sa pomôcť vyčariť krajší deň jej i sebe. Takíto ľudia zvyknú niekedy stres priam vyhľadávať, akoby nemohli žiť bez neho a vytočí ich ešte aj váš pokoj… Nie sú to jednoduché povahy, ale aspoň s nimi nie je nuda.

Chce to úsmev a čaj

Pokiaľ je večný stres pre kolegyňu akýsi hnací motor a podáva pri neustálom hecovaní lepšie výkony, pričom tým neobťažuje druhých, dá sa to prežiť. Ale ak z toho máte problém a nekľudné správanie kolegyne vás brzdí v práci, riešte to. Najlepšie nastavením atmosféry, ktorá je vám obom príjemná.

Nakoľko sa jej problém týka i vás?

To, že nerváčka môže svojim vystupovaním obťažovať okolie, si veľakrát ani neuvedomuje. Je dobré dať jej to najavo, ale diplomaticky, aby ste ju zbytočne ešte viac nevystresovali. Ak je to pracantka, ktorá ochotne pomáha druhým i vám, vie prejaviť priazeň a dokáže sa aj uvoľniť, nebude to také zlé.

Spoločnými silami k dobrej nálade

Ideálne je nenásilne podsunúť kolegyni vhodný ventil, vysondovať čo má rada, aká hudba ju inšpiruje a vôbec, čo všetko ju dokáže v rámci daných možností dobre naladiť. Keď má vo svojej podstate dobrosrdečnú povahu, poteší ju váš záujem o zmiernenie napätia a spolu nájdete spôsob ako nenerváčiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #pracovné vzťahy #kolegovia

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...