Nepracujte na doraz, priznajte vybité baterky

Sú ľudia, ktorí jojkajú pri každej príležitosti a potom sú i opačné prípady, čo ťahajú aj za druhých, nedajú najavo únavu, ani nevedia oddychovať.

22.02.2014 14:00
práca, vyčerpanie, vyhorenie Foto:
Ak ste vyčerpaná, doprajete si oddych, zmenu, vypadnutie zo stereotypu.
debata

Hrdinsky, ale do šrotu?

Niekto dostal poctivosť do vienka a nevie sa zašívať, leňošiť. Nech už je dôvod vašej pracovitosti akýkoľvek a šľachtí vášho ducha, regenerovať telo je prirodzené. Nie je hanba dať si pauzu a už vôbec nie priznať, ak máte nejaký zdravotný či iný problém. Je to normálne, potláčaním ťažkostí nič nevyriešite, ani nebudete za hrdinu.

Samoliečba? Len dokedy…

Nepatríte k typom, čo sa radi sťažujú a nechajú sa poľutovať, obskakovať? To je pekné, ale zdravie máte iba jedno. Ak vám to niekde škrípe, len čajík a dobrá vôľa nepostačí. Iste, pozitívne naladenie je základ, ale občas sa žiada i odbornejší pohľad na vec, hoci možno iba zdvihnutý prst, ale môže vám predĺžiť, ba i zachrániť život.

Zmena, príroda, kamaráti

Nečakajte, že zdravotný problém pominie sám, buďte k svojmu zdraviu poctivejší. Ak je to zatiaľ „len“ vyčerpanosť, ktorá vám však môže ohlasovať i všeličo iné, zasiahnite aspoň tak, že si doprajete oddych, zmenu, vypadnutie zo stereotypu. Vyberte sa na predĺžený víkend niekam do prírody, za kamarátmi, za zaujímavými zážitkami. Ak problémy pretrvávajú, neotáľajte a poraďte sa aj s lekárom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #únava #syndróm vyhorenia #vyčerpanie

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...