Zvedavosť kolegyne nemá hraníc?

Môže ísť o nevinnú povahovú črtu, aj keď dosť nepríjemnú, alebo je za zvedavosťou kolegyne nebezpečná hra, ktorá vás má vyšachovať z pracovného prostredia.

13.02.2014 07:00
kolegyňa - žiarlivosť - zvedavosť Foto:
Kŕmte zvedavú rýpalku vymyslenými historkami, až bude mať poriadny chaos v informáciách.
debata

Neustále v strehu

Nie je síce bohviečo rátať vždy s tou horšou variantou, ale byť ostražitý sa vypláca. Ak z vás kolegyňa ťahá príliš osobné informácie, dajte si pozor na jazyk. Určite nie je v poriadku, keď vyzvedá ohľadom vášho platu, odmien, alebo sonduje vaše zámery s ďalším pôsobením vo firme. Vyzerá to ako bežné klebetenie, no v práci ide neraz o viac.

Ubližovanie z hlúposti

Nemusí to byť premyslená taktika, ktorá vás má dostať na lopatky, môže ísť len o obmedzenejšiu povahu, ktorej zvedavosť nemá hraníc. Ak takého človeka zásobujete dôvernými informáciami, nečakajte, že ich dokáže spracovať so zdravým úsudkom. Naopak, môže sa v ňom prebudiť žiarlivosť, závisť, chuť odstrániť vás z hry, poškodiť vám.

Nekultúra? Bavte sa…

Môžete sa pokúšať o diplomaciu, ale tá na nekultúrneho človeka neplatí. A ak vás správanie kolegyne vytáča natoľko, že mu nedokážete kontrovať ani vtipnou reakciou, či ignorovať ho, vyskúšajte hru na blázna. Kŕmte zvedavú rýpalku vymyslenými historkami, až bude mať poriadny chaos v informáciách, pričom ani jedna nebude pravdivá. A vy sa budete smiať naposledy!

debata chyba

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...