Ak sa bojíte prísť o istotu, robte chvíľu ako za dvoch

Ste príliš znudená a vaša práca vám okrem peňazí už dávno nič nedáva a zmysel ste našli v celkom inej činnosti?

05.02.2014 16:00
prepracovaná žena, pracovitá žena, veľa práce Foto:
Robiť veľa? Prinesie to ovocie.
debata

Možno, že sama sebe hovoríte „zabudni“, keď si predstavíte, že by ste v nudnej práci dali výpoveď a začali robiť niečo, čo vás skutočne napĺňa. Zabudni, pretože máte pocit, že z vašich tort, ktoré s takou láskou pečiete, alebo z čokolády, ktorú si doma vyrábate len pre známych či z plienkových tort predsa nemôžete vyžiť.

A prečo nie? Položili ste si už niekedy túto náročnú otázku? Opýtajte sa sama seba, čo vás brzdí. Je to vaša pohodlnosť, rodičia, ktorý by pre to nemali pochopenie (nie ste predsa cukrárka, ste vyštudovaná ekonómka!) alebo manžel, ktorý stále žije v „starom svete“, kde sa nosí odchádzať každý deň do práce a mať zamestnávateľa, ktorý za vás odvádza odvody do poisťovní?

Odbúrajte všetky predsudky a radšej začnite žiť tak, ako viete a chcete. V prípade, že prácu (akúkoľvek) vynkonávate len rutinne a za finančnú odmenu, šťastie vám neprinesie. Naopak, nájdete ho tam, čo budete robiť s láskou. V tom smere sa vám aj bude dariť. V prípade, že už ste zistila, čo je to to pravé orechové, potom nehľaďte na nič, len na svoj cieľ. A dajte do toho všetko.

V prípade, že vo vás stále niekde v podvedomí bliká strach, že prídete o všetky istoty, ktorých sa zbaviť nechcete, robte chvíľu ako za dvoch. Vraví sa predsa, že nič nie je zadarmo. Vyberte sa ráno do práce, ktorú už mierne začínate neznášať a tešte sa na večer, že sa môžete vrátiť k svoje záľube. Ak vám začne prerastať cez hlavu a nebude v práci možné pracovať na polovičný pracovný úväzok, dajte výpoveď. Taký jednoduchý bude začiatok vášho nového života…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nová práca #záľuba

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...