Signály, že z práce už treba odísť

Zotrvať na jednom mieste osem či desať rokov - to sa nosilo voľakedy. Teraz sa riaďte svojím šťastím. Ak nie ste šťastná, konajte.

04.02.2014 14:00
nešťastná žena, žena v práci Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

Je na vás, čomu uveríte. Či zastaralej mame, ktorá žije niekde v minulosti a vraví vám, že žena sa narodila na to, aby trpela – a to by ste teda mohli aj vy, a to nielen doma, ale aj v práci… Alebo sa budete riadiť svojím rozumom a veci, s ktorými ste nespokojná, sa budete snažiť meniť. Odporúčame druhú verziu, pretože vy si zaslúžite nielen lásku, ale aj úspech a spokojnosť v práci. S týmto heslom vykročte.

V prípade, že v práci zotrvávate už nejakých päť rokov, znamená to, že už máte skúsenosti a môžete si dovoliť odísť. Napokon, do životopisu budete mať skvelú informáciu. Päť rokov pracovať vo firme a opustiť ju z dôvodu, že sa už nemáte kam posúvať? To sa dnes nosí! Ak teda začínate chodiť do práce s odporom a sledujete, že ste v ostatnom čase viac chorá ako zdravá, to sú dva najjasnejšie signály, že s tým musíte niečo robiť. Aby ste sa zachránili, potrebujete dať výpoveď.

Ďalší vážny problém, kedy by ste mali zvažovať z práce odísť, je zmena podmienok. Ak vás má šéf „istú“ a znižuje vám plat s tým, že vy predsa nikdy neodídete, ukážte mu, že práve vy sa zdvihnete, pretože horšie sa mať už nemôžete. Buďte zásadová a dokážte si za prácu vypýtať. Cítite presne, čo by ste mali dostať, tak podľa toho sa riaďte.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výpoveď #šťastie v práci

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...