Syndróm podnikateľa – nedať dýchať, aby ste sa náhodou nenudili

Vždy má pravdu, trvá na pracovných postupoch, ktoré sám vymyslel a zdajú sa mu geniálne, chce mať nad všetkým kontrolu, dusí vás. Spoznávate svojho chlebodarcu?

30.01.2014 15:00
šéf, práca, podriadený Foto:
Nejeden podnikateľ z vás chce vyťažiť maximum za málo peňazí.
debata

Nemáte šancu na oddych

Aj ten najväčší pracant potrebuje v práci prestávky, občas zvoľniť tempo, nadýchať sa čerstvého vzduchu, nabrať sily. Nie sme stroje, ale biznismani si to neraz myslia a vyžadujú od zamestnancov neustále pracovné vypätie. Neuspokojí ich ani pohľad na činnosť, pri ktorej vyzeráte pasívnejšie, ale i tá musí byť vykonaná. A tak tlačia a vymýšľajú nové aktivity, len aby ste sa náhodou nenudili.

Každé euro je im drahé

Chcú vás vyťažiť na maximum aj za málo peňazí a ak pracujete s ľuďmi, vyžmýkajú vás o to viac. Musíte byť ako zo škatuľky, vyžarovať pohodu, ochotu a profesionalitu. Ale kde na to všetko vziať kapacitu, keď vás neustále buzerujú? Ak vás napriek tomu práca baví a máte k nízkemu platu výhody, ktoré vás tam držia, neostáva vám iné, len si nájsť spôsob, ako načerpať energiu.

Nabíjajte sa pri pozitívnych ľuďoch

Oddychovať tak, aby si to nadriadený nevšimol, môžete aj pri práci – s kolegami, či klientmi. Aj v pracovnom zápale sa dá vytvoriť príjemná atmosféra, prehodiť pri tom odľahčené témy, zasmiať sa. A keď sa objaví optimisticky naladený zákazník, či obchodný partner – osobne, alebo cez telefón, či mail – využite to na pozitívnu komunikáciu. Po práci oddychujte toľko, koľko zvládate, nenechajte sa vyžmýkať aj v súkromí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #šéf #podnikateľ #pracovná atmosféra

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...