Bráni vám choroba v pracovnom výkone?

Ak máte zdravotné obmedzenie, kvôli ktorému sa nemôžete sústrediť na prácu, alebo nedokážete niektoré činnosti vykonávať vôbec, riešte to.

25.01.2014 14:00
práca, chodroba, obmedzenie, pracovný výkon Foto:
Ak vám niečo znemožňuje podávať plnohodnotný výkon, čím skôr s tým niečo urobte!
debata

Inak škodíte nielen sebe, ale znepríjemňujete ovzdušie aj v kolektíve, brzdíte pracovné tempo firmy a zhoršujete jej renomé.

Vadí vám stres, prievan, či státie?

Čokoľvek útočí na vaše citlivé miesto a znemožňuje vám podávať plnohodnotný výkon, pričom klesáte i na duchu a už okolo seba iba prskáte, alebo sa zašívate – čím skôr s tým niečo urobte! O svojom probléme by ste mali informovať aj nadriadeného, aby vás neupodozrieval z neochoty a flákania, ale v každom prípade navštívte odborníka a riešte to.

Sťažovanie na zlé podmienky nepomôže

Ak sa nik okrem vás nesťažuje na nevhodné pracovné podmienky, je vaše jojkanie iba obťažovaním kolektívu. Nečakajte tu podporu a ak aj narazíte na ochotu, nezneužívajte ju a nespoliehajte sa, že vám niekto bude večne kryť chrbát. Takisto nerátajte s tým, že sa kvôli vám firma presťahuje do iných priestorov, zásadne zmení svoju filozofiu, alebo pre vašu osobnú spokojnosť urobí niečo podobné. Tieto požiadavky vás môžu stáť výsmech a miesto!

Neskončite ako šlendrián

Možno svoju prácu milujete a máte kvality, ktorých by bola škoda a veľmi dobre o nich viete, ale aj v takom prípade sa môžete pokúsiť maximálne o vzájomnú korektnú dohodu, ako upraviť pracovné podmienky. Možno sa bude dať znížiť úväzok, preradiť na iné oddelenie, upraviť dochádzku, či umožniť prácu z domu, ale nemôžete už vyskakovať pri výplatnej páske a benefitoch. Zvážte si toto všetko, hlavne neodkladajte návštevu lekára a až potom uvidíte, akú ústretovosť žiadať aj od zamestnávateľa, prípadne zamestnanie zmeniť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #choroba #pracovný výkon

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...